БГ любимец на Пако Рабан писал първата шестица по шев и кройка на Татяна Лолова

БГ любимец на Пако Рабан писал първата шестица по шев и кройка на Татяна ЛоловаЕксцентричният варненски дизайнер Красимир Недялков, който се слави като БГ любимецът на Пако Рабан, останал приятно изненадан от шивашките умения на звездната ни актриса Татяна Лолова. Варненецът къта изключително топли спомени от първата си среща със звездата от лентите „Звезди в косите, сълзи в очите“, „Сиромашко лято“ и „Бон шанс, инспекторе“.
Годината е 1996 г., връща лентата на спомените Недялков. Тогава го канят да подгрява със свои модели ревю на световноизвестния Пако Рабан в НДК. Задачата му е преди моделите да грейнат в шедьоврите на испанския Бог, да издефилират с рокли, чанти и обувки на Красимир. „Шоуто на Пако Рабан беше в зала 1 на НДК. Организаторите на фешън събитието на годината ме забелязали по време на едно шоу – „Парад на модата“ във Варна. И начаса решили да ме поканят в София. Колекцията, която представих, беше „Страстна революция“. Помня, че Пако Рабан ме поздрави искрено за моделите, които показах. Аз не можех дълго време да осъзная какво ми се случва – сякаш беше сън. Бях на седмото небе от щастие. Явно имам голям късмет, освен таланта, който ми е даден от Бог“, искрен е Недялков. Тоалетите от „Страстна революция“ хванали окото на величието, защото, както сам той открехнал, се доближавали до неговия почерк. Били изработени от метални конци. Краси не крие, че за да ги направи, положил къртовски труд, но се гордее, че модните критици дълго време го ласкаели, задето е предложил цялостна визия: „Всичко беше мое – рокли, чанти, обувки, перуки…“. Спомня си, че в ревюто демонстрира прелести любимата на Жоро-Пентаграма Юлияна Кънчева. Гост изпълнител била Лили Иванова, а в публиката ръкопляскали политици, Йорданка Христова и Татяна Лолова.
Ексцентричният дизайнер къта още хубави спомени от този велик ден. След ревюто лично Татяна Лолова, която останала възхитена от творбите на Краси Недялков, го поканила да й гостува и се похвалила с нейните шивашки умения. Актрисата показала на дизайнера уникални артаксесоари, които били направени собственоръчно от нея – феерични шапки и шалове  за представленията и скечовете за ЧНГ.
Във Варна модният гуру е прочут като най-сполучливият двойник на кинозвездата Джони Деп. Преди време той лъсна на уникален бутиков календар, преобразен като героя от касовата лента „Карибски пирати“. Фотосите събираха аплаузи и в изложба.
„Толкова години все аз съм работил, за да изградя нечий образ. Не повярвах на очите си, когато получих оферта аз да се превъплътя в няколко типажа, които бяха запечатани в календар. Преобразиха ме като Джони Деп, Лени Кравиц и хан Омуртаг“, пали се дизайнерът. Най-интересни са снимките, където Недялков влиза в кожата на любимия си филмов герой – Роджър Ножиците от едноименното фентъзи, отново с участието на Деп, както и тези на Граф Дракула, Лени Кравиц, хан Омуртаг, и на просяк.
Родният Доменико Долче, наричан така не само заради еднаквата прическа с колегата си, а и заради авангардния им стил, тъче на пет-шест стана едновременно. Сред неотложните му задължения са изработването на модели за поредната авторска колекция, изпипване на детайлите по следващото ревю и не на последно място – дооформяне на интериора в новата му къща във варненското село Аспарухово. Колекциите на модния гуру са поне 80. Толкова е преброил. Но тази, с която е подгрявал Пако Рабан, ще я помни цял живот.