Астрологията може да подскаже колко години ще живеем

Астрологията може да подскаже колко години ще живеемДнес живеем във времена, когато благодарение на огромния напредък в науката, техниката и информационните технологии здравето и благосъстоянието на мнозина от нас е гарантирано в голяма степен. Шеметното развитие на медицината, генетиката и молекулярната биология чертае светли перспективи за модерния човек – едно бъдеще без болести, мъки и душевни терзания. Бунтовете, въстанията и войните не са вече неотменна част от живота на хората, а по-скоро тема, представляваща интерес за историци и писатели. Малко или много нашият живот радикално се променя и подобни явления като ранна детска смъртност, епидемии и опустошителни войни остават в миналото или поне се ограничават на все по-малки територии.

Но не е било винаги така. Дали човек ще оживее или ще умре от меч, от болест или при корабокрушение е бил проблем, на който астролога от древността е трябвало да даде ясен и точен отговор. Задаването на въпроса: „Колко ще живея и кога ще умра?” се е приемало за нещо нормално и естествено и историята ни е оставила много примери за успешни предсказания, направени от астролози.
Ето един такъв пример. По молба на Катерина Медичи италианският астролог Лука Гаурик (1476-1558) прави знаменитото си предсказание за френския крал Хенри II. Той го съветва да избягва двубой в затворено пространство, особено около 41-та си година. Според предсказанието на Лука Гаурик, кралят е заплашен от рана в главата, която може да доведе до ослепяване и даже до смърт. На 30 юни 1559 г., когато е на 40 години и три месеца, кралят пада на земята, прободен в лявото око по време на рицарски турнир. Умира след 10 дни.

Как изглеждат нещата днес? Въпреки споменатите успехи на медицината, фармацията, и геронтологията живота и здравето на днешния не може да е изцяло гарантирано. И сега, както и преди хиляда години, хората умират в по-ранна или по-късна възраст. И сега има земетресения, междуособици, епидемии, аварии, катастрофи и насилие.

Внимателното проучване на древните техники за определяне продължителността на живота показва, че макар и формално те да определят приблизителното време на смъртта, в действителност по-скоро посочват запаса от жизнени сили , които всеки от нас притежава. С други думи, помагат да се установи какво количеството “живот” или “жизнена сила”, които всеки от нас притежава. Чрез тези техники може да се установи доколко притежателя на хороскопа е жизнеспособен и до каква степен може да се противопостави, освен ако някое трагично събитие не прекъсне живота му. Така със специални изчисления ние можем да установим доколко притежателят на хороскопа е жизнеспособен, в каква степен той е в състояние да се съпротивлява и бори с вредните фактори и да противостои на неблагоприятните тенденции, т.е. можем да разберем доколко роденият е здраво “впримчен” в живота.

В астрологичната карта съществува така наречения Хилег – това е планетата или мястото в хороскопа, които даряват живота на човека. Потенциалната възможност да бъдат хилег в един хороскоп притежават само Слънцето, Луната, Асцендентът, Парс Фортуне и предхождащите раждането – пълнолуние или новолуние. Тази планета или място от петте хилегиални места, която отговаря на определени условия, придобива правото да носи титула „хилег” на хороскопа.

Алкокоден е планетата, която в мястото на хилега има най-много достойнства и едновремено с това аспектира хилега. Ако състоянието на хилега в хороскопа дава обща представа за жизнеността на индивида, то алкокоден дава точна представа за броя години живот, които са отредени на всеки човек.

Анарета се е наричала планетата, която “убива”. След проучване по определени критерии на хороскопа се открива онази планета, която прекъсва живота на родения. Старите автори казват, че това става, когато е налице примарна дирекция между хилега и анаретата, т.е. между онова място в хороскопа, което дарява живот и планетата, която отнема живот.
Както виждате, астрологичната карта на човек дава възможност да бъдат определени отредените му години живот и дори моментът на смъртта. Но дали е полезно да знаем тези факти, помислете сами…