9 привички, които ни пречат да си намерим мъж

9 привички, които ни пречат да си намерим мъж

При едно всеобхватно световно проучване със сигурност ще се окаже, че повечето от жените смятат за нелека работа да си намерят мъж. Според американската журналистка Крис Милър, цитирана от psychologies.ru, има поне 9 привички, които пречат на една жена да открие своята силна половинка. За какво иде реч?

Следите бившите си в социалните мрежи

Когато някой ни е разбил сърцето, трудно се оправяме и още по-трудно забравяме за случилото се. Ако сте решили след раздялата да останете приятели, няма смисъл да поддържате контакт в социалните мрежи. Виждайки съобщение или някакъв пост от мъжа, който ви е причинил болка, вие автоматично се връщате в миналото.

Ако искате да приключите с тази история, да заличите раните и да започнете нови отношения, спрете да следите бившия си в социалните мрежи. Блокирайте му профила и продължете живота си напред.

Очаквате недостъпния мъж

Почти всеки е имал любов, осъдена да не се сбъдне. Случва се ние да не можем да бъдем с един мъж, но да ни е трудно да признаем истината. Надяваме се, че изведнъж всичко ще се промени и напразно губим време в очакване. Така ние на практика затваряме вратите към себе си и не даваме шанс на онзи, който би могъл да се превърне в наша съдба.

Примирявате се с външността

Да ви харесва определен тип мъж като визия, е нормално. Вкусът трудно се променя. Не трябва да отписвате един мъж, само защото той не отговаря точно на всяка точка от вашите изисквания. Така рискувате да изпуснете онзи, с когото можете да построите съвместно бъдеще. Обаче важно е и обратното: не е нужно да се насилвате и да се срещате с човек, който външно не ви харесва. По-добре му кажете истината и дайте път на нещо различно.

Състезавате се с бившия

Той си е намерил нова половинка, на вас ви нужно също да си намерите. В техните отношения се е случило важно събитие, вие се чувствате длъжна да устроите нещо по-грандиозно. Какво искате да докажете с това? Че не отстъпвате в състезанието? Напразно рискувате отношенията си с новия човек: те стават изкуствени, губят ценност и в неговите, и във вашите очи. По-добре се концентрирайте върху едно: забравете бившия и се обърнете изцяло с лице към новото.

Гледате в миналото

Каквито и да са новите отношения, те няма да приличат на предходните. Не сравнявайте чувствата си с тези, от които сте била обладана при предходната си връзка. Това са само нереалистични очаквания и разочарование.

Ние израстваме и се променяме благодарение на различните житейски уроци, меним и поведението си в отношенията. Уважавайте промените вътре в себе си и в отношенията. Ценете всеки момент сам по себе си, не го сравнявайте с миналото.

Вкарвате в социалната мрежа излишна информация

Често се престараваме с активността си в социалните мрежи. Оставете място за загадки в профила си, дайте на мъжа шанс да се запознае по-отблизо с вас и да ви опознае лично. Ако профилът ви в социалната мрежа издава всички подробности от вашия живот, няма тайни, значи нещата стават безинтересни. Опознаването един друг е приятен процес в едни отношения. Да, социалната мрежа е полезен инструмент, но го използвайте разумно.

Заобиколена сте от двойки с нездрави отношения

Ако сте заобиколена от двойки с нездрави отношения, вие ги пренасяте като модел на поведение и във вашия живот. Предследвате емоционално неподходящи хора, зацикляте в отношения без бъдеще, постояно се събирате и разделяте с някого.

Затъвате в зоната на комфорта

Понякога наистина е нужно да легнете на канапето в хола, да включите телевизора и да останете сама. С това обаче не трябва да се злоупотребява. Ако не попадате в ситуации, в които може да се запознаете с различни хора, имате малко шансове да срещнете мъжа, когото чакате. Трудно е да се влюбите, предпочитайки само домашния комфорт.

Самокритикувате се

Ние не сме идеални. Всеки човек има недостатъци, страни в характера си, които би искал да промени. Но жената, която вярва в себе си, изглежда далеч по-привлекателна. Да станеш уверена не е лесно. Нужно е да се тренира човек да обича, да се приема какъвто е и да уважава сам себе си. Покажете на света, че се обичате и другите ще ви подкрепят в това.