Защо хората изневеряват на половинката си

Защо хората изневеряват на половинката сиИзневярата или прелюбодеянието, под което в повечето случаи се разбира доброволен полов акт между човек, който е в брачен съюз, с друго лице, което не е негов съпруг или съпруга, може да унищожи връзката за миг, както и да остави дълбоки белези в съзнанието на партньора.

Учените отдавна се опитват да си обяснят защо хората изневеряват и постепенно се доближават до истината. Ето някои интересни факти, представени в проучване на CheaterVille.com, което цитира БГНЕС.

– В повечето случаи мъжете се впускат в изневяра заради сексуалното удоволствие, а жените – защото непрекъснато търсят емоционална сигурност.
– Близо 60 на сто от любовните афери започват на работното място.
– Половината от всички случаи на \“счупен пенис\“ се случват при акт по време на изневяра. Според изследователите в такава ситуация мъжете са прекалено възбудени и най-често правят секс на необичайни места, което може да доведе до опасни последици.
– Най-много от всички са склонни на изневяра блондинките. След тях в списъка на „шавливите” дами са червенокосите. Най-верни са брюнетките, като само 11 на сто от тях изневеряват.
– Жените смятат, че мъжете с по-дълбок глас са по-склонни към изневяра от тези с по-висок глас.
– Когато става дума за развод, изневярата далеч не е водещата причина. На първо място проблем са финансите на двойката. Изневярата не винаги може да се приеме за доказателство, че хората не са щастливи в своя брак.
– Около 56 процента от мъжете, които изневеряват на половинката си, твърдят, че са щастливи в брака си, докато при жените на същото мнение са 34 на сто.
– Половина от браковете оцеляват след изневярата.
– Мъжете изневеряват по-често от жените, но в последните 20 години нещата се променят и все повече жени се впускат в изневяра.
– Женските изневери се дължат на финансова независимост.
– Външният вид също не е повод за изневяра – само 12% от мъжете твърдят, че любовницата им е по-привлекателна от съпругата.
– Почти 68% от мъжете изпитват угризения на съвестта заради изневярата.
– Рискът от изневяра е пет пъти по-голям, ако мъжът печели по-малко от половинката си. Учените обаче не посочват кой тръгва да си търси удоволствие извън дома.
– Най-много изневеряват мъжете, които се занимават с финанси, а от жените – тези, които са заети в сферата на образованието.
– И сега внимание – почти 9% от мъжете и 14% от процента от жените кръшкат, за да отмъстят на половинката си за предишна изневяра. Така че не предизвиквайте дявола!