8 женски качества, които всеки мъж цени

8 женски качества, които всеки мъж цени

Всеки мъж обръща внимание на една красива жена. Според специалистите обаче физическата привлекателност не е достатъчна за сближаване. Така поне смятат мъжете. Блогърът Франклин Медисън споделя пред psychologies.ru какво означаа за мъжа емоционална връзка и с какво в крайна сметка една жена привлича мъжкото внимание.

Тя е търпелива

Смята се, че емоционалността не се връзва с мъжествеността, поради което силният пол често си надява маската на невъзмутимост. Но се случва така, че жената среща мъжа, у когото открива онова, което той крие от околните – ранимост, съмнения. И въпреки това тя го смята за мъжествен. Така той получава шанс да се разкрие.

Тя разбира: това не е просто, на него му е нужно време, дори да я обича. Затова тя не го препира, не го измъчва с въпроси харесват ли му отношенията с нея. Нейното търпение и умението й да види в него онова, което е скрито от повърхностния поглед, позволява на мъжа да се отпусне и да бъде себе си.

Уверена е в себе си

Той ви е избрал, без да обръща внимание на това, че вие изглеждате несъвършена в собствените си очи. Главният афродизиак, който привлича мъжа, е вашата увереност в себе си. Най-лошото, което можете да направите, е в негово присъствие да обсъждате излишните си килограми и да се жалвате, че изглеждате зле.

Вие за него вече сте на особен пиедестал. И той ще бъде огорчен, ако вие решите да го напуснете по собствена воля. Така вие разрушавате образа на жената, която обича себе си и своето тяло, и го лишавате от удоволствието да ви се възхищава.

Тя гледа на живота позитивно

Когато мъжът споделя с вас плановете си, му е нужно да усети вашата заинтересованост и поддръжка. Ако започнете да говорите за рисковете и да се съмнявате в реалността на плановете му, вие буквално му подрязвате крилата. Поощрявайте желанието му да си поставя нелеки цели.

Ако у вас има някакви съмнения, върнете се към този разговор в един по-късен момент. Възможно е за това време той самият да обмисли по-добре идеята си и да се съгласи с вашите забележки.

Тя не зацикля на миналото

Важно е да се знае, че партньорът винаги е готов да изслуша. Въпреки това едно постоянно връщане към минали преживявания рискува да превърне отношенията в незарастваща рана. Мъжете харесват жени, които извличат уроци от миналото и умеят да вървят напред.

И най-важното, не посвещават мъжа отново и отново в подробности от отношенията си с бившия. Това буквално лишава отношенията от въздух: мъжът започва да изпитва усещането, че е излишен. Мъжът харесва, когато жената разбира къде е границата между искреността и личното пространство.

Тя умее да пази тайни

Ако мъжът споделя с вас свои тайни, той иска да е уверен, че това завинаги ще остане само между вас и вие няма да го споделите с родители или приятели. Вие разрушавате доверието му, когато използвате тази информация в спор с него, дори никой друг да не слуша в момента. За него това е сигнал, че манипулирате доверието му.

Тя умее да слуша

За мнозина е трудно да говорят онова, което ги вълнува особено много. И мъжът е благодарен, ако жената му помогне в това. Проблемът е, че жената невинаги е готова да изслуша мъжа. Жената по принцип умее да изразява своите чувства и емоции по-добре и по-лесно, затова понякога не й достига търпение да изслуша мъжа. И го прекъсва рязко, правейки някакви собствени изводи.

Така мъжът съжалява, че въобще се е решил на разговор. Затова: жени, не прескъсвайте мъжа, когато е решил да ви изповяда нещо. Не бързайте с изводите, просто слушайте до край историята. Дайте шанс на мъжа да се доизкаже, това ще помогне и на двама ви да осмислите ситуацията по-добре.

Тя говори открито и честно

Мъжът не умее да чете мисли. Мъжът иска да чуе от жената онова ,което тя иска в даден момент. Вярно е, че понякога след дълги години заедно партньорът разбира жената без думи. Но като цяло мъжката природа е така устроена, че предсказва слабо женските желания.

Тя не очаква съвършенство

Мъжът цени жените, които умеят с хумор и снизходителност да се отнасят към мъжките недостатъци. Избирайки мъж, вие приемате всички граници на неговата индивидуалност.