Звезда да си, годеж да правиш…

Звезда да си, годеж да правиш...
Звезда да си, годеж да направиш. Това му идва на човек на акъла, когато чете и слуша за годежите и сватбите на знаменитостите. Световните, става въпрос. Не че и у нас богатите не му разбират от занаята.
Така или иначе, предложението за ръката и за сърцето е събитие, което се запомня за цял живот. Независимо от това кой, кога и къде го е направил. Мъжете измислят какви ли не романтични ситуации, за да предложат заветния пръстен. В света на шоуто пък се надпреварват кой пръстен е по-скъп и с какви диаманти е украсен. Какво показва любопитната хроника?

Оливия Уайлд
Избирайки най-подходящото бижу за половинката си, актьорът Джейсън Съдейкис се ръководи от цвета на очите на възлюбената си. Пръстенът, който зеленооката актриса носи на безименния пръст, е украсен с 18 изумруда, рамкирани от голям брилянт. В едно свое интервю Уайлд разкрива историята на това ювелирно произведение: „То е създадено през 1920-те години в Париж. Харесва ми да мисля за това на кого би могло да принадлежи и каква любовна история се крие зад него…“

Натали Портман
Хореографът Бенджамин сам е измислил дизайна на пръстена за своята половинка – актрисата Натали Портман. А изпълнението на замисъла поверява на бижутера Джейми Вулф. Освен това знаейки, че неговата възлюбена е отявлена привърженичка на защитата на околната среда и ратува за съхранение на ресурса на планетата, Бенджамин избира камъни, които вече са използвани в други ювелирни изделия.

Скарлет Йохансон
Правейки предложение на Скарлет Йохансон, френският журналист Ромен Дориак подарява пръстен с необичайна форма с три големи диаманта. Украшението е изпълнено в стила ар деко.

Мери-Кейт Олсен
Полубратът на бившия президент на Франция – Оливие Саркози, е избрал за Мери-Кейт Олсен наистина впечатляващо украшение: огромен брилянт, обкръжен от 16 сапфира, а тази конструкция на свой ред е закрепена на осеяни с малки брилянти листенца от злато. Саркози печели тази изумителна вещ на аукцион на Sotheby’s. Говори се, че цената е около 48 000 паунда.
 
Джесика Бил
 Голямата изненада, с която Джъстин Тимбърлейк зарадва годеницата си Джесика Бил, е не толкова огромният брилянт на пръстена, а малко бледосиньо „око“ – такива са много популярни в Турция и Гърция, където ги носят за привличане на щастие.

Хали Бери
Украшението, подбрано за годежа от Оливие Мартинес за неговата любима Хали Бери е дело на ювелира Робер Мазло. Колумбийският изумруд е допълнен от два брилянта, а самият пръстен буквално е издълбан от знаци и послания, значението на които е известно само на актрисата и нейния съпруг.
 
Кристина Агилера
Избраникът на Кристина Агилера – Мат Ратлер, според неговите собствени признания повече от година се е готвил да поиска ръката на поп изпълнителката. Пръстенът, който кинопродуцентът подарява на възлюбената си за Св. Валеннтин, е създаден лично от него. Просто е взел елементи от дизайна на двете любими бижута на Кристина и ги е обединил в едно. Ефектът е поразителен, казват запознати.