7 женски привички, които дразнят мъжете

7 женски привички, които дразнят мъжетеРазлични сме, но сме заедно. В един момент от живота си повечето жени го признават, макар и само пред себе си. Понякога се дразните, че никога не може да откриете купените снощи носни кърпички, че боята за обувки сменя местата си, че любимият човек не се откъсва от компютърните игри, че не може да запомни рождения ден на майка ви. Има обаче неща, които повече от всичко друго дразнят него, вашата половинка. Подбрали сме за вас 7 вредни привички, които вадят от равновесие иначе спокойните ви мъже.

1. Да обсъждате вашите лични отношения с други хора
И в присъствието на мъжа, и зад гърба му – в двата случая не е най-добрата идея. Вярно, понякога се изкушавате да се оплачете на приятелката си от караница с половинката, или пък да устроите същински скандал в присъствието на вашата майка. Помислете за резултата, преди да го сторите. Какво ще получите? Досадно усещане за неловкост и излишни (по правило) съвети, които ще се помнят дори след като се сдобрите. Запомнете едно: отношенията ви със съпруга са ваша лична работа, а ние по принцип сме обречени на дребни свади, на конфликти, на недоразумения и безкрайни компромиси. Така са сложени нещата. Колкото по-малко хора са в течение на вашите лични отношения, толкова по-добре, толкова по-здрави ще бъдат тези отношения.

2. Лекомислено отношение към парите
Разберете правилно: на вас ви харесва да ви глезят, да ви правят подаръци, да ви водят по ресторанти и въобще да харчат пари по вас. Но помнете – това става, ако между вас и мъжа няма само кратък необвързващ роман, а действително близки отношения, които в перспектива могат да прераснат в семейни – на мъжа не му е все едно доколко разумно и грамотно се разпореждате с финансите. Да похарчиш остатъка от заплатата си за „…о-о-о-о, каква хубава чанта от новата колекция, при това с намаление“ вместо да платиш примерно задължението по кредита си, това не е просто мила женска слабост, а откровена глупост.

3. Зле поддържан външен вид
Както твърди един небезизвестен афоризъм, жената, която се впуска в сериозна връзка или брак, винаги очаква мъжът да се промени. Той обаче не се променя. И обратно. Мъжът, който встъпва в сериозна връзка, предполага, че жената няма да се промени. Тя обаче се променя. И тук не става въпрос за появата на бръчки или посребрени коси. Иде реч за това, че мъжът иска постоянно да вижда как вие се стараете да бъдете красива и женствена. За него! Това за него не е никак маловажно: дълбоко изрязаното деколте и агресивната помада и червило дразнят мъжа по същия начин, както го дразни олющеният ви маникюр. Ако с подчертания си сексапил вие настойчиво отправяте към околните недвусмислени сигнали, мъжът неволно започва да си задава въпроса какво прави до вас.

4. Дружба с бившия
Дори чисто теоретически да си мислите, че е възможно само приятелство между мъжа и жената, не разпростирайте тази теория върху общуването ви с бившия си приятел. Никакви „ние можем да останем приятели“ не вървят – това е или лукавство, или наивна самоизмама. Помислете, че и на вас няма да ви е приятно да видите съпруга си в компанията на бившата му приятелка. Какво ще си помислите? В крайна сметка, миналите отношения просто трябва да останат в миналото.

5. Сърдене с повод и без
Запомнете най-накрая: вашите емоционални реакции на съвсем безобидни неща дразнят мъжа, особено ако оставате мълчалива и не говорите за ситуацията. Демонстративното мълчание, сълзите без причина и обяснение и прословутото „ами така е“ или „знаех си аз“ не се приемат нормално от мъжа. Ако подобни емоционални отклонения неусетно станат хронически, то мъжът просто ги приема за нещо нормално и започва да не им обръща внимание.

6. Хронически закъснения и катастрофично дълга подготовка за излизане
Петминутното закъснение на жената за романтична среща в ресторанта е мило и по женски очарователно. Съвсем друга работа е, ако трябва да ходите някъде заедно и вашата поява се чака в точно определен час. Запомнете: за мъжа точността е синоним на отговорност и уважение. И мъжът излиза от кожата си, когато трябва да чака безкрайно дълго, ако преди излизане вие 30 минути избирате крема и червилото си, търсите парфюма си, колебаете се кой тоалет да облечете и т.н. Да, ние знаем, че това за вас е проблем от вселенски мащаб. Но просто се постарайте за това да не губите половин ден.

7. Тотален контрол
Заключителната и може би най-важна точка. Тук влизат ревнивите въпроси от рода на „Кой ти звъни?“, съставяне на подробно досие на всеки негов приятел в социалната мрежа, и в най-тежките и безнадеждни случаи – проверка на електронната му поща и есемесите. Сумирайте изброеното дотук и ще получите безотказен способ да сведете към нулата дори най-здравите отношения с половинката. Жените, които самонадеяно твърдят, че държат юздите на своите половинки, рано или късно откриват, че или изкусно са ги водили за носа, или подобна дресура е свила до минимум добрите отношения, взаимното доверие и топлота. Запомнете: безкрайната преданост не отменя потребността на мъжа от свобода – в личното пространство, в мъжките сбирки на по халба бира, в гледането на футболни мачове. Колкото по-спокойно предоставите на мъжа тази свобода, толкова по-привързан ще е той към вас. Парадоксално е, но е факт!