7 тайни на пластичните хирурзи

7 тайни на пластичните хирурзиВ живота на повечето жени се случва да дойде момент, в който да се замислят дали лицето и тялото им е във вида, в който те самите биха искали. Притеснения от външния си вид има в даден момент почти всяка жена. Дори и най-красивата. Почти всяка дама тайно мечтае да има визията на фотомодел. Това, естествено, е невъзможно. Тогава на помощ идва пластичната хирургия. Казват, че идеалното лице и тяло на дамите, които красят кориците на модните списания, са плод на огромната работа, свършена от фотографите, диетолозите и пластичните хирурзи. Последните много сериозно подхождат към въпроса за красотата. Това им е професия, която им носи пари. Немалко при това. Дори най-големите професионалисти твърде често съветват своите клиентки от какви хирургически намеси имат нужда. Дали обаче е така към всички клиентки? Едва ли. Ако пластичен хирург е посетен от негова близка, тогава съветите му няма да опрат единствено да хирургическата намеса. Просто има някои други тайни, които обкиновено се премълчават. Какви са те?

1. Седем пъти мери, един път режи
Целулит имат всички девойки, независимо от това дали са пълни или слаби. Това е закон на природата. Най-верният способ за избавяне от целулита е комплексният подход – диети, тренировки и масаж. Ако всичко това не помогне, на помощ идва липосукцията. Една от разновидностите на тази процедура е лазерното изпомпване на мастните отлагания. За жалост това не е съвсем безопасен метод, тъй като при инвазията в подкожната мастна тъкан може да бъде предизвикана инфекция. Рискът е малък, но съществува. Затова преди да потърсите хирурга, хиляда пъти премислете дали наистина ви е необходимо. Попитайте приятелки и се поровете във форумите в интернет за отзиви на клиентки от такава процедура – в различни клиники, които предлагат услугата. Едва ако всички елементи на пъзела се подредят в желаната от вас посока, тогава се решете на хирургическа намеса.

2. Спокойна нощ
Спете на гръб! Това е най-доброто, което може да направите за своето лице. Ако спите настрани или по корем, кожата на вашето лице се намира под напрежение, което провокира образуването на бръчки около очите и устните. Ако обаче не можете да се откажете от удоволствието да спите с лице, заровено във възглавницата, тогава заменете памучната си калъфка с копринена или атлазена. Тези тъкани намаляват налягането.

3. Огледалце, огледалце, я кажи
Харесвайте се такава, каквато сте! Престанете да се вглеждате в огледалото и да търсите промяна. Това, което виждате, ви прави уникална. Ако имате някакъв малък недостатък във външността, който не развива у вас комплекси, оставете го без хирургическа намеса. Както казват хирурзите, такива незначителни детайли като изпъкнали уши или по-голям нос виждате само вие, обкръжаващите ви може би въобще не ги забелязват и не им прави впечатление. Ако този неприятен момент ви бърка живота по някакъв начин, сложете на кантара всичко за и всичко против и едва тогава се насочете към лекаря. Не при пластичния хирург, а в началото при психолог. После, сама ще прецените.

4. Щадете корема
Опъване на корема – това е сериозна операция, особено популярна при жените след раждане. С тази хирургическа намеса се обира излишната кожа и мастните наслагвания в долната част на корема. Трябва обаче да знаете, че това е една от най-противоречивите операции. След нея се появява оток, който може да се задържи от 6 до 8 седмици. Ако операцията е изпълнена некачествено, може да остане белег. Затова преди да се решите на тази намеса, отново сложете на везните всички за и всички против. Знайте, че може и без намеса на хирурзите да опънете корема – това става в залата за фитнес. Изисква наистина значителни усилия, но пък избягвате нежеланите последици.

5. Гърдите напред
Проучване сочи, че в твърде малко случаи жените са доволни от своя бюст. Къде на шега, къде наистина, хирурзите твърдят, че притежателките на малка гръд са по-облагодетелствани от всички останали, тъй като на практика техният бюст не се деформира с годините. Ако все пак сте недоволни, прибягва се до хирургията. С формата на гърдите обаче може да поработите и сами. Единственото, което се изисква, е да се потрудите в залата по фитнес. Едно от най-ефективните упражнения е събиране и разделяне на ръцете с гири в легнало положение. И задължително носете специално бельо за пъддръжка на гърдите, ако се занимавате с фитнес. Това понижава риска от увисване.

6. Поддържайте тялото си
За съжаление или за щастие липосукцията никога не може да замени залата за тренировки. Да, тя може да очертае контурите на вашето тяло и бързо да ви избави от натрупаните мастни отлагания, но всичко останалало зависи само от вас. Ако продължавате и след хирургическата намеса да се отнасяте безразсъдно към храната, да ядете много вечер, да не се занимавате със спорт, излишните килограми и целулитът ще се завърнат. Те могат да се появят не на обичайните места, където са били по-рано, а на нови, дори неочаквани, примерно на ръцете. Затова обезателно следете внимателно храната, която поглъщате, правете упражнения всяка сутрин, или два пъти седмично ходете на плувния басейн.

7. Тютюнови изделия
В организма на всички пушачи работи особен ген, който отговаря за разрушаването на колагена. А именно благодарение на колагена кожата ни остава възможно най-дълго млада и красива. Затова много хирурзи, преди да предприемат каквато и да е интервенция на лицето, питат клиентките дали пушат или не. Ако отговорът е да, първо се изисква от тях да оставят цигарите и едва след половин година реабилитация могат да се подложат на операция. Отказът от цигарите е най-простият и икономически изгоден начин да съхраните кожата си млада.