7 продукта за млада кожа през есента

7 продукта за млада кожа през есента

Есента е сезон, който предлага продукти, богати на витамини. Ето няколко от тях, които са с доказан anti-age ефект.
Естрогенът, наричан хормон на младостта, е главният източник на женската красота. Именно този невидим помощник отговаря в организма за еластичността на кожата. С възрастта обаче изработката на естроген се занижава, поради което е задължително да включим в порциона си продукти, продължаващи младостта, за да отложим стареенето. Диетологът Дана Джеймс разказва в кои продукти се съдържат подобни на естрогена вещества и как да ги включим във всекидневното си меню.

Авокадо

Този тропически плод отдавна е известен със своите лечебни свойства. Съдържащото се в него масло подобно по състав на зехтина е доста по-гъсто по консистенция. То защитава клетките от свободните радикали и отговаря за овлажняването на кожата отвътре. Ония, които употребяват този плод, не са застрашени от високо ниво на холестерин – авокадото извежда излишъка му от организма.

Куркума

Ползата от него е известна на специалистите отдавна. Наричат куркумата настоящ еликсир на младостта. Като изключим горчивия й и стипчив вкус, тя е полезна за всичко без изключение. Куркумата се бори с целулита, изглажда белезите и се смята за едно от най-добрите средства, съхраняващи младостта и красотата.

За ония, които обичат да похапват сладко, тя е безценна находка, тъй като снижава именно влечението към сладкото и като следствие – излишните килограми. Освен това куркумата е ефективна и при външно приложение: маската от това чудно растение очиства, изглажда и подмладява кожата.

Сок от зелени зеленчуци и плодове

Той не само подарява заряд от бодрост през целия ден, но и обезпечава денонощната норма от антиоксиданти, главните източници на младостта и енергията. Зелените зеленчуци и плодове са наричани природни хормони – те имат свойството забележително да забавят процеса на стареене. Всеки сезон диктува своите ингредиенти: лятото пробвайте краставица, копър, мента и киви, зимата — спанак, ябълка, лайм.

Сьомга

Сьомгата съдържа огромно количество омега 3 мазнини, които са съставки на различни кремове против бръчки. Безценните мазнини способстват за мощен лифтинг на кожата, поддържайки нейната еластичност и тонус. Освен това мазнините омега 3 отговарят за здравето на сърдечно-съдовата система.

Зехтин

Сухата кожа е най-много подложена на стареене. Най-ефективният природен продукт, който прави кожата влажна, е зехтинът. Той е източник на полезни мастни киселини, регенериращи клетките на кожата. В зехтина има три пъти повече полезни елементи, отколкото в другите масла.

Зелен чай

Той е лидер по количеството на антиоксиданти. За младост на кожата на лицето всекидневната норма е 3 – 4 чашки чай. Освен това охладени пакетчета сварен чай са ефективно средство за премахване на сенките под очите.

Киви

Най-действеният продукт в борбата за младост на кожата. Съдържа ударна доза витамини Е и С — мощни антиоксиданти, които защитават клетките от токсини и от ултравиолетовите лъчи. Кивито съдържа малко калории, което означава, че при употребата му няма риск да изпортите фигурата си.