7 правила на случайния секс

7 правила на случайния секс

Дори да не си признават, повечето хора са го правили. Независимо от това на каква възраст. Обикновено наричаме случайност онова, което не сме планирали. Случайно може да е хапването на шоколад, въпреки че сме на диета. Може да е чаша кафе, въпреки че не употребяваме тази напитка. Случайност може да е половият акт с мъж, когото не познавате или познавате съвсем малко – без шоколадово-букетна прелюдия или предварителни намерения. Удоволствието от случайностите се смята за нещо съмнително, доколкото още от детството са ни набивали в главата, че собственото поведение трябва да се контролира, за да не ни е после мъчително болно за безцелно преживените години. Именно това разбиране пречи да се насладим напълно на непланираните постъпки – рано или късно в главата ни включва тревожният сигнал, напомнящ, че всички авантюри имат последствия, в повечето случаи нерадостни.
Факт е, че да се избавите от преживяването след случайния секс, е нещо доста сложно. Затова е добре да се придържате към някои изпитани правила, които, ако спазвате, могат да ви донесат наистина по-голямо удоволствие от сексуалната авантюра. И по-малко разочарование, разбира се.

Бъдете обективни

Не е важно къде точно сте се запознали – дали по време на почивка, на плажа или в някой закътан нощен бар, както и каква е скоростта на взаимно привличане. Длъжни сте да намерите поне две минутки тайм аут в уединение. Да успокоите дишането си и да си отговорите честно на въпроса: наистина ли го желаете? Ако страстта ви не е пламнала с огромна сила и все още се подчинявате на разума, задавайки си въпроса да го направя, или не, просто се облечете и си тръгнете. Това ще е правилното решение.

Помислете за безопасността

Не става дума само за предупреждение за контрацептиви и някои болести, които може да пипнете. Помислете дали вашият секс няма да ви навлече душевни мъки и морални терзания. За пример: няма нужда да сте гадателка, за да предскажете, че ще ви е некомфортно след секса с приятеля на най-добрата ви приятелка или с шефа ви.

Поръчайте си коктейл

Наред с негативните последствия за организма алкохолът има и очевидни плюсове: той пробужда интуицията и творческият поглед върху събитията. Един хубав алкохолен коктейл може да ви помогне не само да решите, но и да премислите кое ще е по-безопасно в дадената ситуация. Алкохолът със сигурност ще ви даде смелост, ще ви разкрепости и ще повиши самооценката ви. Ако на вас ви се иска, важното е да не прекрачвате границата между приятното алкохолно опиянение и препиването. Иначе става лошо.

Не го канете при себе си

Взели сте решение, трябва да определите локацията. Не го канете при себе си. Отидете при него – ще получите възможност да действате в зависимост от ситуацията. Разбира се, преди да приемете поканата „на чаша кафе“, трябва да сте сигурна, че не ви кани скрит маниак или вампир. Ако премислите и ви омръзне, може да си тръгнете във всеки един момент без излишни обяснения. Спонтанното решение предполага спонтанна отмяна. Няма смисъл да продължавате контакта, ако сте разбрала, че той не отговаря на очакванията ви. Ако все пак страстта надделее и се отдадете на удоволствието, не се притеснявайте да кажете, че след това си тръгвате. Не дочаквайте утрото: съвместното събуждане на спонтанните любовници е удачен епизод за кинокомедиите, но в живота това може да ви достави само дискомфорт. Ако искате да го заинтригувате, изчезнете навреме, оставяйки номера на телефона си или уговорка за нова среща.

Избягвайте свидетелите

Страстта ви е налегнала с огромна сила, без да остави време да помислите за неудобствата? Първи и най-важен съвет: избягвайте и се пазете от случайните свидетели. В парка, в кинозалата, в автомобила – едва ли вашето поведение ще впечатли някого, но сексът на обществено място винаги крие риск от неочаквани свидетели. Ако опитате в колата, е възможно да се появят полицаи и дори да ви съставят акт. Това ще ви лиши от възможността за хубав финал на вечерта. Още по-неприятно е вашият спонтанен секс да бъде запечатан от някой папарак и кадрите да се появят в социалните мрежи – от това отърване просто няма. Няма как да го обясните и никой няма да ви повярва.

Бъдете смели

Златното правило, подходящо за всяка ситуация: правете само това, което искате, и не правете онова, което не искате. Ако сте прекрачили прага на приятелските отношения, да се стеснявате вече е късно, по-правилното е да получите удоволствието. Позволете си всичко, бъдете смели: всички възможни пози, оралните ласки, всичко е ок, стига да е по взаимно съгласие. Не се поддавайте само и единствено на неговите желания – не сте робиня, все пак. Не правете това, което мислите, че може по-късно да ви притесни: никакви снимки, видеозаписи, селфита и т.н. Оставете случилото се да бъде просто случайност, а дали сексът ще е начало на нова връзка, ще стане ясно с времето.

Не съжалявайте

Не е важно какво в крайна сметка се е случило – най-добрият секс във вашия живот или секс, за който искате по-бързо да забравите: не се измъчвайте от самоанализи. Не съжалявайте – забравете самокритичните оценки. Всичко се е случило така, както е можело да се случи. Искате да се избавите от спомените? Лесно е – все пак ви очакват нови приключения. Искате да повторите – имате шанс да го сторите. Защо пък да не позвъните първа?…