7 особености на тантрическия секс

7 особености на тантрическия секс

Тантрическият секс е приятно занимание, обвито с голямо количество митове и недоразбиране. Достатъчно е да напишете в гугъл „тантрически секс” и ще ви излязат хиляди страници по темата. Електронното издание woman.rambler.ru дава думата на специалистите, които изтъкват някои характерни особености на тантрическия секс. Понятието включва набор от сексуални техники, които произхождат от хиндуистката Тантра и създават усещания, които се отличават от обичайния секс. Мнозина изпитват нова дълбочина на чувствата, нови вариации на оргазма, по-силно усещат любовта и привързаността към партньора. И така, кои са 7-те най-характерни особености на тантрическия секс?

Отсъствието на оргазъм е нормално

В тантрическия секс човек нерядко се чувства по-добре без оргазъм, получава повече енергия и усеща по-силна любов. Така че преследването непременно на „наградата” под формата на оргазъм не е необходимо: пробвайте просто да „вдишате” всяко усещане и му се наслаждавайте.

Вашето сърце е също интимен орган

Представете си, че „вдишвате” всички усещания и ги пропускате през сърцето си, колкото и необичайно да ви звучи. Именно така енергията ще ви изпълни в тантрическия секс.

Живейте с настоящето

Оставете настрани тревогите, слушайте своето тяло, запомняйте всички усещания.

Не бързайте

Колкото по-бавно се движите, толкова повече ще усещате. Ще имате повече време за това да получите удоволствие от всяко усещане. Ако наистина проникнете в тази практика, ще можете да получавате удоволствие, дори когато партньорът не се движи.

Получавайте оргазъм на вълни, а не пиков

Обикновеният оргазъм е достигане на пик и по този начин разреждане и намаляване на усещанията. В тантрическия секс оргазмът идва на вълни, той е по-дълъг, по-остър и по-приятен.

Обичайте тялото на партньора

Често партньорите са твърде пристрастени към доставянето на удоволствие. В тантрата е важно да обичаш и да приемаш тялото на партньора – така, както го усещаш.

Преминавайте през върховете и спадовете

Обичайният секс е постоянно движение нагоре, към върха. В тантрическия секс всичко е устроено по различен начин: създаваш удоволствие и отпускане, наслаждаваш се на усещанията, почиваш и… пак нагоре.