7 неща, които е по-добре да пазим в тайна

7 неща, които е по-добре да пазим в тайна

Успехът и благополучието на всеки човек зависи от много фактори. Езотериците обаче твърдят, че има неща, които еднозначно могат да попречат на успеха и да преградят пътя към щастието. Особено ако са казани пред неподходящите хора.

Доказано е, че всичките ни мисли и думи са материални – пожеланието от сърце може да се изпълни точно както е замислено, а чуждата завист да доведе до напълно реални проблеми. Освен седемте страсти, които водят към беди и болести, има други 7 страни от живота, за които е крайно нежелателно да разказваме на чужди хора, защото може да ни докара проблеми и да прогони късмета.

Успехите

Ако разказваме за успехите си, това може да предизвика разрушително чувство на завист. Бъдете внимателни, когато споделяте радостта с колеги и познати – далеч не всички са способни искрено да се зарадват на успеха на друг човек. Езотериците препоръчват въобще да пазим за себе си личното щастие, късмет или постижения и да ги споделяме само с хора, на които имаме доверие.

Ако сте разказали на някого нещо радостно за себе си и почувствате отровна завист, можете да възстановите енергията чрез медитация.

Провалите

Не е добре да правите достояние на околните и своите поражения и неуспехи. Сред вашите познати може да има недоброжелатели, които тайно ще се радват на провала ви. На тънките нива това претоварва и разрушава жълтата чакра, която отговаря за волята и защитата от неприятности – така, споделяйки проблемите си с „непроверени“ хора, вие още повече отслабвате.

Мечтите

Плановете и мечтите по принцип се препоръчва да не се споделят с когото и да било – това се смята за лош знак. Но все пак, вашите близки хора, които ви обичат и споделят вашите възгледи за живота, могат да помогнат тези мечти да се въплътят в реалност и да следвате пътя си.

На останалите по-добре не разказвайте как виждате бъдещето си – някои от тези хора може да ви пожелае зло и да ви завиди, и тогава късметът може да ви обърне гръб, а плановете да останат само планове без реализация.

Любовта

Любовта и връзките са работа за двама. Ако клюкарствате или се жалвате от половинката си, вие доброволно отдавате енергията на своята любов на човека, на когото разказвате за своята връзка. На нивото на енергетиката такава е и ситуацията, когато хвалите любимия човек пред външни хора.

Помнете, че да се изнася мръсното бельо на показ, както и да се произнасят хвалебствени речи за партньора е нещо, което трябва да се прави много внимателно. Можете да споделяте мъката или щастието си само с най-близките си роднини, но не с познатите и даже не с приятели.

Финансите

Не е добре да се обсъжда личната финансова ситуация пред хора, особено с тези, които активно се интересуват от това. Паричният канал е твърде непостоянен поток – той може да бъде увреден и дори да се насочи в друга посока от всяка дреболия, да не говорим за подробното познаване на вашите парични ресурси, проблеми или дългове.

Всеки от тези, които познават финансово ви състояние, могат енергийно да придърпат към себе си вашия паричен канал и да влошат ситуацията в пъти, като ви лишат от приходи и благополучие, а понякога даже и от шанс да промените положението.

Сънищата

Астролозите и езотериците категорично не препоръчват да разказваме на други хора своите сънища. Обяснението е просто – чрез сънищата ние може би получаваме важна информация, предупреждение или съвет. Разкривайки съдържанието на своя сън пред хора, с които не сме в кръвна връзка или в много близки отношения, ние ги допускаме в своето енергийно поле и ставаме много по-уязвими за всякакви не особено добри пожелания или мисли.

Страховете

Още по-лошо е да говорим пред външни хора за страховете си. Изключение може да бъде човек, който иска да ни помогне да преодолеем съмненията и опасенията. За останалите нашият страх е просто изхвърляне на енергия.

С подобно споделяне лесно привличаме и разпознаваме енергийните вампири – те ще слушат жадно разказа ни за страха, ще ни провокират и засилват нашите емоции, искайки още и още подробности. Можем да споделяме това, което ни плаши, само с проверени хора. Помнете, че като се доверяваме, ние ставаме беззащитни.