Феерия от фойерверки и музика в небето край Манила

Феерия от фойерверки и музика в небето край МанилаЗа шеста поредна година на Филипините се провежда международният пиромузикален конкурс, в който отбори с майстори на пиротехниката дават среща на умения и въображение и създават истински небесни шедьоври.

Впечатляващ спектакъл от светлина и цветове озарява нощното небе и морето, но заедно с това събитието дава възможност на участниците да покажат най-новите технологии в света на фойерверките. Тази година в конкурса участват отбори от Япония, Бразилия, Италия, Мексико, Холандия, Португалия, Швеция, Канада, Великобритания и Китай.
Събитието събира хиляди зрители в пространството пред Mall of Asia южно от Манила, близо до живописния залив на филипинската столица. Конкурсните спектакли се провеждат всяка събота след залез в течение на месец. В една вечер се състезават 2 от участващите страни, като основното представление трае около 20 минути. Това е истинско светомузикално шоу с развитие на темата, кулминация и финал. Фойерверките се пускат от баржи в Манилския залив, а брегът се превръща в огромна зрителна зала. В най-скъпата зона може и да се похапне под искрящите залпове. Кухнята е от страната, чийто отбор се представя същата вечер.
Снимки: БГНЕСФеерия от фойерверки и музика в небето край МанилаФеерия от фойерверки и музика в небето край МанилаФеерия от фойерверки и музика в небето край МанилаФеерия от фойерверки и музика в небето край МанилаФеерия от фойерверки и музика в небето край Манила