Какво може да направи мъжът за своята единствена любима

Какво може да направи мъжът за своята единствена любимаТой не звъни, не пише, не изпраща съобщения. Той е някъде другаде. Спи (вероятно не сам), събужда се, пие кафе (най-вероятно, не сам), среща се с приятели, живее своя си живот. А вие стоите и му измисляте оправдания – че „твърде много искате от него”, че „има непреодолими обстоятелства, но той мисли за мен всяка минута”, че „той ме обича, но това е животът…” Думи, думи, думи – а къде са действията? Мъжете, които обичат (а не говорят за любов), вършат наистина мъжки постъпки за своята любима.

Тадж Махал
На 7 юни 1631 г. в Индия е заложен шедьовърът на световната архитектура и символ на безсмъртната любов – мавзолеят Тадж Махал. Историята на тази велика любов започва в началото на XVII век в индийско селце, където бъдещият владетел принц Кхурам среща на пазара прекрасна бедна девойка. Младият принц се влюбва от пръв поглед и твърдо решава да вземе красавицата за жена. Мумтаз Махал е жената, на която той се доверява напълно и се съветва с нея. За 17 години брак им се раждат 13 деца. Но Мумтаз Махал не успява да преживее 14-ото раждане… След смъртта й убитият от мъка император Шах Джахан заповядва на поданиците си да построят грандиозния дворец-джамия Тадж Махал в памет на любимата си жена. По-късно той също е погребан до нея.

Давам престола си любовта
Едуард VIII, херцог Уиндзорски и Уолис Симпсън са герои в една от най-романтичните истории на ХХ век. Заради любовта си Едуард се отрича от престола, лишава се от кралската титла и до края на дните си живее с жена си в изгнание. При това той заявява: „Намирам за невъзможно да нося тежкото бреме на отговорността и да изпълнявам дълга си на крал без помощ и подкрепа от жената, която обичам.” Той е отхвърлен от близките си, но това не му пречи да се наслаждава на живота с любимата жена. Те живеят заедно в замъка Уиндзор, заедно посещават светски събития, а снимките им неведнъж се появяват по първите страници на вестниците.

Милион алени рози
Историята от известната песен на Алла Пугачова „Милион алени рози” не е измислица. Съществува версия, че тези събития са се случили със самоукия грузински художник Нико Пиросмани. На 47 години той се влюбва във френската актриса Маргарита дьо Севр, която идва в Тифлис (сега Тбилиси) на гастрол. Как ли не се опитва бедният художник да привлече вниманието й – рисува я, целува следите от стъпките й, но тя го пренебрегва. Тогава Нико купува няколко фургона с най-различни цветя – рози, лилии, анемонии, люляк… Тази красота е занесена в хотела, където живяла Маргарита. В отговор художникът получава от своята възлюбена само една целувка, преди да си замине от града. Повече не се срещат. А след 9 години, през 1918 г., Нико умира в пълна нищета.

Да преобърнеш живота си заради любимата
И днес мъжете са способни на романтични постъпки. Американският треньор по футбол Дениъл Грей изоставя работа и дом и се пренася в Русия заради Елена Сидорова. Запознават се по време на нейно туристическо пътуване до САЩ и се влюбват. Скоро след това Елена става мисис Грей. В Америка двойката живее близо 9 години, но носталгията мъчи Елена. Дениъл взема мъжко решение – да замине в далечната Удмуртия заедно с жена си. Това радва не само нея, но и „Ижовските стоманолеяри”, местния отбор по американски футбол, чийто треньор в момента е Дениъл.

Музикантът Роби Уилямс пък е вдъхновен от бременността на жена си. Отначало отказва пушенето, макар че до този момент пуши по 3 кутии на ден. После отказва участие в закриването на Олимпиадата в Лондон, макар че винаги е мечтал за това, защото точно през август трябва да се роди дъщеря му.

Да бъдеш до нея всеки миг
Американският писател Скот Фицджералд толкова много обича жена си, че не я изоставя дори когато тя се разболява от шизофрения.

Марчело Мастрояни всеки ден звъни от Рим в Париж, само за да чуе гласа на любимата си Катрин Деньов. Всеки ден купува букет цветя и късайки листчетата, гадае – обича ме, не ме обича… Хората направо застиват при тази гледка.

На 19 години китаецът Лю Гошиянг се влюбва в жена, по-стара от него с 10 години, при това вдовица, което ужасно възмущава роднините му. На влюбените им се налага да бягат. И понеже са станали последни бедняци, нанасят се в една пещера. Студът и гладът не ги плаши. Отначало се хранят с каквото намерят в гората, после полека-лека подреждат живота си. И така живеят 50 години в любов, поделяйки радост и мъка.

Затова помислете – ако мъжът наистина ви обича, той ще измине пеш стотици километри, ще преплува морето, ще се откаже от короната и всички пари на света, и ще продължи да се стреми към вас. А ако няма желание даже да вземе мобилния си телефон, за да чуе гласа ви и да каже: „Обичам те!”, то със сигурност не си струва да му измисляте обяснения. Всичко е толкова просто, нали?