Масов убиец дарява семенна течност от затвора

Масов убиец дарява семенна течност от затвораЧарлс Менсън за пореден път ще стане баща. 80-годишният затворник, който излежава доживотна присъда в единична килия за масово убийство, дарява безвъзмездно спермата си, пише The Mirror.
Семенната течност на Менсън е подарък за изкуственото оплождане на неговата жена Афтън Бертън. Жената е по-млада от Менсън с 54 г. и все още е не само негова съпруга, а и фенка. Двамата сключиха брак в затвора миналата година и сега Бертън настоява за дете. На затворника са забранени свижданията, затова двойката се решава на такава стъпка.
Иначе Менсън е баща на четири деца от различни бракове, като най-младото му дете е на 44 г. Още две деца, израснали в приемни семейства, са нарочени за негови биологични наследници. Един от тези извънбрачни потомци е последовател на сектата „Семейство“ – 47-годишният Матю Робъртс. Именно той се е съгласил да вземе за отглеждане бъдещото дете на Менсън и Бертън. „Бащата е в законен брак и заслужава да се наслади на това. Другите затворници по цял свят се ползват с тази привилегия“, казва той.
За целта Робъртс е закупил земя в планината, която смята за идеално място за възпитание на един от потомците на Менсън. При това той смята, че неговият бъдещ брат може да съхрани идеите на баща си.
През 60-е години на миналия век Менсън основа и оглави сектата „Семейство“. Към организацията се присъединиха малко обезпечени хора, представители на хипи движението, пияници, бродяги. Сектата има собствена философия, която привлича именно такива хора.
Членовете на сектата заселиха ранчо недалеч от Долината на смъртта в Калифорния. В търсене на пари те посещаваха и ограбваха различни домове, като избиваха безмилостно жителите им. Жертва на подобен набег стана съпругата на режисьора Роман Полански – актрисата Шарън Тейт, бременна в деветия месец.
През 1969 г. повечето от членовете на сектата бяха арестувани. Седем главатари, вкл. Менсън, бяха осъдени на смърт в газова камера, но по-късно присъдите им бяха заменени с доживотни.