6 причини да не забогатеете

6 причини да не забогатеете

Понякога си задаваме следния въпрос: дали притежаваме наистина енергията да привличаме парите, или пък напротив – у нас живее психологията на бедняка? Имаме основания да се питаме. Особено ако около нас е пълно с близки и познати, успели по един или друг начин да подредят стабилно финансовите си дела, а нашата собствения кесия все си остава тънка.

Според специалистите парите обладават мощна енергия и ако човек успее да я управлява, може да забогатее. Те са единодушни, че главните препятствия към милионите са нашите собствени привички. Ето и 6 основни от тях.

Вие мислите как да икономисате, а не да заработите

Прекалената икономия е по-вредна, казват експертите, от излишната небрежност към парите и склоността към пилеене. И обясняват. Ако вие хабите много енергия в търсене на намаления, промоции, изгодни предложения, на мисли за това как да купим по-евтино необходимите ни продукти, доста по-малко сили остават за заработване на пари.

Каква е психологията на богатите хора? Те не се паникьосват, когато парите им започнат да привършват и не изпадат в депресия от това, че идат черни дни. Те мислят позитивно и търсят начин да заработят нови пари. За да икономисаш пари, трябва първо да ги получиш. Енергията на пестене идва едва след като бъде намерен източник на доходи. При това не само един.

Вие се жалвате постоянно от недостиг на пари

Да повтаряте постоянно, че парите не ви достигат, е един от най-вредните за енергетичния поток моменти. Така вие програмирате себе си за неуспех, а другите за това, че вие винаги ще бъдете във финансов колапс. Освен това образът на жертва не е добър имидж за човек, който се стреми към успеха.

Вие не инвестирате

Когато спечелите първите пари, е много важно да ги управлявате правилно. Не можете да инвестирате цялата сума. Можете обаче да го направите с остатъка, който ще се заформи, след като покриете необходимите си базови разходи. Тези пари не трябва да пропилявате с лека ръка, но не трябва и да ги кътате под дюшека. Вложете ги някъде разумно. Купете акции или инвестирайте в собственото си образование. Помнете, че загубата на пари за образование и за здраве е инвестиция.

Боите се да излезете от зоната на комфорта

Харесва ви домът, в който живеете? Допада ви работата, където всичко ви е познато и където е уютното ви работно място? Естествено знаете, че може да заработвате и повече, но за това е необходимо да хабите сили, енергия, да се срещате не с най-приятните хора, да ставате рано, да жертвате почивните си дни.

Познато ли ви е? Ако да, значи трудно ще реализирате мечтите си за финансов успех. За да имате онова, което нямате, трябва да започнете да правите онова, което досега не сте правили, т.е. да излезете от зоната на комфорта. Пробвайте да разширите тази зона – с времето сложната ситуация ще завърши с големи победи.

Вие нямате цел

Ако не знаете за какво са ви парите, те няма и да дойдат. Формулирайте ясно своите цели. Покупка на жилище, сватба, пластична операция, нов автомобил – каквото ви душа иска. Това ще е стимул да заработите първия си милион.

Боите се от критика и неодобрение

Не може да сте харесван от всички. Ако се опитвате да угодите на всеки, едва ли ще станете някога лидер. Естествено това не означава, че трябва да сте напреки на всекиго, но важното е да помните: вашето „добро” почти винаги е нечие „лошо”. Вие във всеки случай ще заемете нечие място – към това трябва да се отнасяте философски. Не е необходимо да се боите от критиката. Помнете, че не биват критикувани само онези, които не показват нищо от себе си.

(По материали от чуждестранния печат)