6 причини да направите сама първата крачка

6 причини да направите сама първата крачка

Има го в живота. Симпатичен мъж, когото харесвате и от когото очаквате да направи първата крачка, не проявява инициатива. Какво да правите? Да чакате още или да вземете нещата в свои ръце? Според американската журналистка Моника Адамс жените само ще спечелят, ако предприемат те първата крачка. Руският психолог Екатерина Вашукова споделя съветите си как да стане това и какво да правите, ако ви откажат.

Според Вашукова не е необходимо повече да чакате на балкона и да дебнете кога ще пристигне кавалерът ви, за да ви направи серенада и да ви поиска ръката. Жената разполага със същите възможности, с каквито разполага и мъжът. Ако някой ви харесва, съветва психоложката, поискайте му телефона, поканете го на среща или просто пофлиртувайте, докато не покорите сърцето му.
И така, не се притеснявайте да вземете инициативата в свои ръце, ако по този начин вие:

Получавате това, което искате

Ако общувате само с онези, които сами проявяват инициатива, вашият избор е ограничен. Далновидното е вие самата да изберете привлекателния за вас мъж и да подходите към него. Забравете за случайните ухажори, които така и не забелязвате, докато не ви почерпят с едно питие.

Икономисвате време

Замислете се колко време губите, когато гледате един мъж на съседната маса, в другия край на хола, в който тече парти, или на съседното бюро в офиса. Вие се надявате той да усети намека в погледа ви и да се приближи до вас. Ако вие направите първата крачка, печелите време и икономисвате сили. Отдалеч е трудно да разберете дали той е ваш тип, или не. Приближете се и подхванете разговор – веднага ще разберете заслужава ли той вашето внимание.

Проявявате инициатива

За да заговорите един мъж, трябва да сте уверена в себе си, тъй като не знаете дали му харесвате. Да направите така, означава да поемете риск, вярвайки в себе си. Ценете и развивайте тези си качества, те ще ви помогнат не само в личния, но и в професионалния живот.

Изглеждате сексуално

Истината е, че някои мъже са уморени от това да получават откази. Когато вие проявите инициатива, такъв мъж ще се почувства специален. Той може да се отпусне и да бъде себе си. В неговите очи вие ще бъдете 10 пъти по-сексуална от останалите жени.

Веднага узнавате отговора

Ако вие три години въздишате по един мъж, длъжни сте да направите крачката. Той ви отвръща с взаимност? Прекрасно! Не? Значи може най-накрая да забравите за него и да си намерите някой друг.

Получавате опит

Колкото повече общувате с противоположния пол, толкова по-добре разбирате какви качества търсите у партньора, което означава, че и по-бързо ще го намерите. Да, да подходиш към непознат мъж, особено ако е хубав, си е страшничко. Но ако между вас веднага прехвърчи искра, всякакъв страх се изпарява. Ако пък той не ви отговори с взаимност, просто преминете към следващия кандидат.

Екатерина Вашукова: Когато една врата се затвори, се отваря друга

Ситуацията на отказ е стресова за всеки човек, а за жените – още повече, доколкото инициативата в отношенията винаги се е смятала за мъжки прерогатив. Ако вие сте направили първата крачка, но сте получили отказ, това може да бъде сериозен удар по вашата самооценка. Какво да направите, за да повярвате в себе си?

Приемете отказа като повод да станете по-добра. Насочете негативната енергия към конструктивно русло: запишете се на спортно занимание, изявете се в работата си, обновете имиджа си. Позитивните изменения и успехи ще повишат самооценката ви и ще ви вдъхнат увереност.

Зарадвайте се, че сте получила отказ, а не съгласие, предизвикано примерно от съжаление или от неумението на мъжа да казва не. Ако сте получила такова да, вие напразно ще изгубите с този мъж време и енергия. Когато една врата се затвори, се отваря друга. Не зацикляйте на отказалия ви мъж, тъй като неговият образ ще ви попречи да видите другите врати, които се отварят пред вас.