6 мита за сутиена

6 мита за сутиенаПочти всички жени носят сутиен. Е, Майли Сайръс и Риана не влизат в сметката, както и някои по-разкрепостени дами. Казват, че сутиенът е нещото, което всеки ден е най-близо до жената. В буквалния смисъл на думата. Може би тъкмо поради това за сутиена има немалко слухове и митове. Ще ви разкрием само 6 от тях с убеждението, че трябва да ги развенчаете. Просто защото не са верни, колкото и упорито да се говори за тях.

Първи мит: Сутиенът може да навреди на здравето.
В началото на 1991 г. учени провеждат изследване, според което се оказва, че при жените, които не носят сутиен, рискът от развитие на онкологични заболявания е по-нисък, отколкото у тия, които не се отказват от долното бельо. Последвалите сериозни проучвания обаче доказаха, че работата въобще не е в това дали носите сутиен, или не, а в това, че е подбран грешен размер на бельото. Затова към избора си трябва да се отнасяте с особено внимание.

Втори мит: Ако не сваляте вечер сутиена и спите с него, това ще ви помогне да съхраните формата на гърдите.

По цял свят особено младите дами са разделени на две: първите не снемат сутиена 24 часа, а вторите го захвърлят, още докато се приберат у дома. Първите смятат, че ако носят сутиена нонстоп, това ще им помогне да съхранят по-дълго формата на гърдите. Това обаче съвсем не е така. Формата на гърдите зависи от генетиката и от вашата физическа активност.

Трети мит: Винаги трябва да се купува сутиен един и същ номер.
Струва ви се, че ако предния път сте купували сутиен 75с, то сега непременно трябва да вземете същия номер. Но със сутиена, както и с дрехите въобще, нещата не са толкова прости. Всеки бренд има свои размерни номерации, а понякога дори една и съща марка има различни модели, които стоят по различен начин. Затова не разчитайте на номерата.

Четвърти мит: Средният размер на чашките е В.

Всъщност средният размер е C, но като правило жените неправилно определят своя размер, а се притесняват да се обърнат към консултант в магазина. Още една причина да възникне този мит се крие в това, че производителите разбират кой размер жената купува с по-голямо желание и бълват продукция в съответствие с женските желания. Т.е. в действителност клиентките не мечтаят за по-голям бюст, а се опитват да се вместят в по-малък размер, отколкото им е необходим – и това е невероятно, но факт.

Пети мит: Сутиените може да се перат в пералня.
Ръчното пране вероятно е последното нещо, което бихте искали да добавите към домашните си задължения. Нямате избор. Въпреки всевъзможните трикове за пране в пералня, вкл. Различни програми, само ръчното пране може да съхрани сутиена в отлично състояние. В барабана чашките се деформират, тъканта се разтяга, а от топлата вода губи еластичност. Затова заредете се с търпение – само прането на ръка не уврежда сутиена.

Шести мит: Сутиенът трябва да се пере не по-често от веднъж седмично.
Това твърдение може да е вярно, ако вие ползвате бельото два пъти седмично. Заради постоянния плътен контакт с тялото сутиенът се нуждае от постоянно пране – колкото по-често, толкова по-добре. Така че идеалният вариант е да се запасите с по-голям брой сутиени в гардероба.

Факти за сутиените:
• Според статистиката средно една жена разполага с 9 сутиена. Като правило секси моделите, които прекарват голяма част от времето си в рекламни снимки и ревюта, имат по два сутиена, които действително носят.
– Думата сутиен е използвана за първи път през 1907 г.
– У повечето жени в продължение на живота размерът на сутиена се мени 6 пъти.
• Жените с най-големи бюстове живеят във Великобритания. Тук средният размер на чашките е D – носят ги около 57% от британките. На второ място са датчанките, а на трето холандките.
• Най-скъпият сутиен в света е представен от бренда Victoria’s Secret през 2000 г. – цената на Fantasy Bra достигна 15 милиона долара. Честта да представи това бижу пред публиката имаше моделът Жизел Бюндхен.