5 причини да правите любов сутринта

5 причини да правите любов сутринта

Всеки ще каже, че неприятният звън на будилника едва ли е способен да възбуди някого. Това обаче съвсем не е повод да се отказваме от любовта рано сутрин. Утринният секс ободрява, дава енергия и помага за това денят ви да започне по-леко, пише psychologies.ru.

Бодростта и енергичността съвсем не са единствените доводи в полза на утринния секс. Сексолозите посочват още 5 причини да го правим преди първата чаша кафе.

След нощния сън имате повече сили

Едва ли може да очаквате умопормачителен оргазъм, ако сте уморени и напрегнати – това прекрасно знае всеки, който е правил секс след дългия и напрегнат работен ден. «Пълноценна възбуда е възможна, само когато сте отпуснати и главата ви не е заета с други мислиа», обяснява американският психолог Меган Флеминг от Ню Йорк.

Напрегнатите мисли за предстоящото на другия ден събрание или за някоя трагедия от вечерните новини никак не способстват за добър секс. А кога, ако не сутрин сме напълно отдъхнали и освободени от стреса, при това след 8-часов здрав сън? Освен това сутринта и без друго лежите до партньора си – в топлина и комфорт, грехота е да не се възползвате от ситуацията.

Сутринта нивото на хормони у партньора е по-високо

Със сигурност вашият партньор ще се покаже в по-добра светлина в леглото сутринта във вторник, отколкото вечерта в петък. Работата е в това, че сутрин у мъжете се повишава изработката на тестостерон и най-често именно в тази част на деня сексуалното желание на мъжа достига максимума си. «Утринният секс дава възможност на мъжа да използва това физиологическо преимущество и той естествено ще отдели по-голямо внимание на вашето удоволствие», казва Флеминг.

Това помага да събудите мозъка си

Повечето от нас, събуждайки се, не могат веднага „да включат” на новия режим – т.е. да преминат от полусънно състояние към пълноценно бодърстване. За това обикновено се изискват няколко минути. Този промеждутъчен период най-много подхожда за интимни утехи.

«След пробуждане ние известно време се намираме в «полумрак» – състояние между съня и бодърстването, когато мозъкът още е не е «включил» напълно. Този период, когато главата ни все още не е заета с мисли за предстоящия ден и задачи, най-много предразполага към близост”, казва Флеминг. Така че не си струва със събуждането още да посягате към телефона. По-добре отделете минутки за партньора, докато не ви е завъртяла месомелачката на работния ден.

Ще започнете деня с усмивка

«По което и време на деня да се наслаждавате на любовните удоволствия, оргазмът способства изработката на химически вещества, повишаващи настроението и предизвикващи приятни усещания – например окситоцин, който е наричан още хормон на любовта и радостта», обяснява Флеминг.

Естествено изработката на хормона на радостта винаги трябва да бъде приветствана, но особено голям ефект това носи сутринта, когато се подобрява настроението и се задава позитивният тон на предстоящия ден.

Ще разнообразите интимния живот

Съществува дълбоко вкоренена представа за това, че сексът е нощно занимание. На практика нощта често се оказва най-малко подходящото време за правене на любов, особено ако партньорите са свикнали да си лягат по разрично време и при това толкова се уморяват през деня, че в леглото не могат да мислят за нищо друго, освен за сън.

Утринният секс позволява да се добави нещо ново в привичния ритъм на интимния живот и да се изпитат нови усещания. «Близостта сутрин дава много възможности за промяна на установения ред на нещата. Всяка възможност да се пробва нещо ново или нещо да се промени в обичайния сексуален сценарий може само да се приветства», казва Меган Флеминг.