5 фрeнски начина да се чувстваме добре

5 фрeнски начина да се чувстваме добре

Увереността е ключ към женската сила. След стотици проведени интервюта и изследвания във Франция, журналистката Кет Джейми Калън изяснява как французойките успяват винаги да са доволни и сигурни в себе си, без да злоупотребяват с козметиката и посещенията при пластичен хирург.

Начин 1 – Тайната градина

Понякога на всички ни се случва да се чувстваме емоционално опустошени, малките неприятности и проблеми буквално късат частички от същността ни. Вместо да търсим утешение в сладкишите, алкохола или в обятията на бившия любовник, общуването с който вече неведнъж ни е наранявало, по-добре да се отнесем към умората си с… уважение.

Тайната градина е място, където можем да възстановим чувството си на независимост и силата си. Тя храни и поддържа психиката ни. „Когато външният свят я лишава от сили, французойката може да се оттегли в спалнята си, да пусне щорите и да чете книга, или да се занимава с йога”, разказва наблюденията си Кет Джейми Калън. „Тя може просто да лежи и да си мисли за Жан-Клод в онзи ден, когато са се целували в Шамони… Нейната походка ще придобие нова лекота и тя ще се изпълни с усещането, че е наистина желана…”
Тайната градина може да е интересната книга, която е намерила в библиотеката. Жената избира кафене, където да отиде да почете на спокойствие и да се върне с един час по-късно у дома, изпълнена с романтика.

Тя се връща към всекидневния си живот с възвърнато чувство за своята стойност в света, стойност, която не зависи от любовника, от мъжа и от децата. Връщайки се в реалния свят, тя носи своя мъничка тайна. Това е полезно за самооценката й. Не е нужно да казва ни дума за своята тайна градина, но самият факт, че я има, прибавя някаква магическа сила.

Начин 2 – Красивите вещи

Свикнали сме във всекидневието да използваме едни и същи „обикновени вещи” и напълно забравяме да се поглезим с нещо, в което има особена стойност. Французойката в никакъв случай не забравя подарения от баба й сребърен сервиз за чай – той ще краси масата й всеки ден, а не само по празниците.

Начин 3 – Да вдъхновяваме другите

Може би не го осъзнаваме винаги, но имаме възможност всеки ден да вдъхновим някого, да помогнем нечий живот да се промени към добро. Даже без да го разбираме, ние можем да сме учители, пример за по-младите и за децата си. Затова, ако не ви влече да изглеждате добре заради себе си или заради собствения мъж, правете го за следващото поколение.

„Ако започнем с една обикновена разходка пеша и си позволим удоволствието „да видим другите и те да видят нас”, ще открием очарованието на мимолетните срещи. Ще спрем да опитаме новите чудесни парфюми в близкия магазин или ще си създадем навик да разглеждаме заглавията в съседната книжарница” – привежда житейски примери Кет Джейми Калън. „Правейки това, намираме нови приятели, нов повод за флирт или кратко женско шушукане, откриваме различни идеи за себе си. Като резултат се чувстваме по-пълноценни, а можем да вдъхнем това чувство и на хората, с които общуваме..

Начин 4 – Да се радваме на уникалността си

Ето тайния ключ французойката да изглежда красива – тя е доволна от себе си. Единственото, което ви позволява да изглеждате и да се чувствате прекрасно – това е вашето уникално „Аз”, което изразява сърцето и разума ви. Съхранявайте личността си във всички свои отношения, живейте своя живот, а не живота на мъжа си, децата, приятелите. Можете да обичате някого и да извършвате различни „подвизи” заради него и това да ви е приятно, но не можете вие да живеете вместо него, ни то той – вместо вас. Вашият любим ви обича такава, каквато сте и трябва да съхранявате тази „каквато сте” завинаги…

„Французойката знае, че именно нейната женственост, нейната различност от мъжа са привлекли вниманието му”, казва Кет. „Именно тези качества са били за него предизвикателството. Ако ние станем двойници на своите любими, ако винаги се съгласяваме с тях, ако носим еднакви дрехи – животът ще стане скучен!”

Поддържайте своята индивидуалност , защото ако жената успее да остане личност в своята връзка, мъжът знае – тя е духовно свободна, даже когато са заедно. Това е много привлекателно качество в неговите очи.

Начин 5 – Умереност във всичко

Обличаме се за среща или като за разходка до магазина, излизаме сред хората или седим у дома. Същият принцип „черно – бяло” има неприятното свойство да се проявява, когато ту пълнеем, ту пазим строга диета. Така е често и в любовта – забравяме за чувствеността в отношенията, а после ни обхваща тревога, губим увереност и като резултат спим с мъж, който съвършено не ни подхожда, подобно на някакъв емоционален еквивалент на огромен пакет чипс.

Стремете се към умереност във всичко, което правите. Представяйте си любовта като парченце много хубав тъмен шоколад. Не се впускайте към евтиното. Научете се истински да се наслаждавате на това лакомство – чувствеността.

Започнете да „съблазнявате” (във френския смисъл на думата) всички и всеки. Практикувайте деликатното изкуство на флирта. Не става дума да се нахвърлите на мъжа или да карате съпруга да ви обръща повече внимание. Отнасяйте се към всеки ден, към всеки миг от живота като към възможност да усещате силата на своята привлекателност. Отглеждайте чувството „Аз” и се грижете за своето либидо, като се обличате добре, грижите се за тялото си и носите красиво бельо.