Как загрубява женското у нас

Как загрубява женското у насЖената е цвете. Фино, крехко, силно и светло. Такова се ражда. Такова си отива. Освен ако не реши сама да се превърне в безполово същество с начина си на живот. Да се погледнем в огледалото на собственото си ежедневие! Може би там има моменти, които убиват част от женското у нас.

Липсата на творчество
В природата на жената е да подобри пространството, създавайки топлина и уют. Цветя, цветни лехи, вази, пердета, картини, всичко това създава неповторим чар на интериора. Хубаво е ако у нея има парче от вселената, където да упражнява своята креативност.

Ръководната позиция
Хубаво е, ако една жена ръководи. Но по-добре е да не го прави. Това не е в нейната природа. Една жена трябва да вдъхновява. Ако можете да си го позволите, оставете мъжа да взема сухите решения. Понякога жената решава да тегли кредит и след това се побърка да се вмести в отпуснатите пари като им намери рационално приложение. Ако обаче имате силен и отговорен мъж до себе си, оставете го той да решава финансовите проблем. Бъдете му просто муза.

Избягването на домакинска работа
Домакинската работа не е тежест за жените. Напротив, чрез нея те развиват своя характер и са готови да се грижат за другите. Разбира се, понякога е нужно да им се помага в домашните задължения. Но ако една жена избягва цялата домакинска работа и я поверява на икономка, това е голяма грешка. Най-малкото приготвянето на храна за дома е добра и чисто женска практика. За да заредите женската си енергия, се занимавайте също с йога и танци.

Конфликтите
Женската природа загрубява много в конфликтите. Това особено важи за отношенията с мъжете. Една мъдра жена знае, че чрез смирение може да получи от мъжа много повече.

Мъжките задължения
Груба работа, преместване на мебели, управление на бизнеса, ръководене на на компания, изхранване на семейството, заеми, ипотеки … Това е са мъжки дела. Ако можете, не си го причинявайте, дами!

Конкуренцията
Женската природа се унищожава в конкуренцията. Тя няма нужда да се бори, за да се докаже, всичко това намалява енергията на жените.

Независимостта
Независимост, сила, строг контрол, упоритост в постигането на своите цели. Замислете се, дали така не губите донякъде финеса си?

Гордостта
Принципът на \“Аз ще го направя, защо няма да се унижавам да помоля някого за помощ\“ или \“Аз мога да направя това по-добре, по-бързо, по-сръчно\“ да ви е познат? Всичко това са прояви на гордост, която намалява женската сила.

Вторачването в крайния резултат
Когато една жена е вторачена в резултата и си мисли \“Ако не направя това, ме чака нещо лошо”, тя губи част от енергията си в излишности. Мъдрата жена е щастлива с това, което има. Състоянието на удовлетвореност от живота дава много по-голям успех. Това е следствие от психологията на изобилието. Ревност, раздразнение, гняв, всичко това идва от усещането, че все нещо не ни достига. И унищожава женската психика.

Механичният живот
Стереотипния живот в съответствие с принципите: така правят всички, както трябва, така са ме учили убива творчеството у една жена. Тя трябва да влага любов във всичко, което прави. А любовта е спонтанна по природа.

Мрънкането
То винаги е опит да се избегне отговорност. Много е просто да се прехвърли отговорността на някой друг, кото го обвиним за проблемите си. Това изцежда свежестта на жената.

Мъжкият спорт в свободното време
Мъжки дейности развиват у жената борбен дух и умение да пребори конкуренцията. А природата на жената е ласка и грижа.

Липсата на любим до себе си
Интимната връзка просто е необходима за жените.

Липсата на лично време
Само за себе си. Та дори да е за глупости. Жената определено трябва да прекарва от време на време часове, посветени на дреболии, пазаруване, разходка, филм на дивана с шоколад и капучино.

Липсата на достатъчно сън
Важно е за свежестта и да се наспива достатъчно. Ако не и стигат часовете в денонощието, поне през уикенда жената трябва да си навакса пропуснатото време за почивка.