Задушено зеле с ориз

Задушено зеле с оризНеобходими продукти
1 малка зелка
1 ч. ч. ориз
1 лук
2 – 3 моркова
100 мл доматен сок
стрък магданоз
черен пипер
червен пипер
сол

Начин на приготвяне
Вземаме дълбок тиган, наливаме олио и добавяме зеленчуците, зелето, нарязано на ивици, лука на големи кубчета и морковите на тънки филийки.
Задушаваме всичко на слаб огън, разбърквайки го.
Добавяме добре измития ориз, доматеното пюре и заливаме с 2 чаши вода.
Затваряме тенджерата с капак и оставяме да къкри за 25 – 30 минути, докато се свари оризът.
На всеки 5 – 6 минути разбъркваме с дървена лъжица.
Овкусяваме със сол, пипер и магданоз.