Гювеч с овнешко (в тенджера)

Гювеч с овнешко (в тенджера)Необходими продукти
750 г овнешко или телешко месо
500 г картофи
4 – 5 глави (200 г) кромид лук
1 чушка
1 морков
1 ч. ч. домати с пипер от буркан
1 ч. ч. (200 г) ориз
1 ч. ч. (200 г) грах
1/2 ч. ч. (100 мл) мазнина
6 – 7 скилидки чесън
1 ч. ч. ракия
1 ч. л. червен пипер
дафинов лист
4 щипки чубрица
черен пипер
1 връзка магданоз
сол

Начин на приготвяне
Избираме прясно и без кости овнешко или телешкото месо.
Нарязваме го на малки парчета и го слагаме на дъното на тенджерата.
Вземаме картофите, обелваме ги и ги измиваме добре. Нарязваме ги на парчета долу-горе еднакви по големина. Прибавяме ги към месото.
Прибавяме последователно и зеленчуците, изсипваме консервата от домати и грах, добавяме изчистения и измит ориз.
Месото се овкусява с подправките, добавяме и ракията (за да е месото по-крехко).
Наливаме топла вода и оставяме на котлона да ври. Поднася се топло.