Еротичните фантазии на мъжа

Еротичните фантазии на мъжа
Еротичните фантазии на мъжа

Много мъже имат еротични фантазии, за които не се решават да говорят гласно. Според психоаналитиците тези фантазии са нещо съвсем нормално и естествено. Да се въплъщават в реалния живот обаче, понякога е доста рисковано и опасно. Защо? Защото преди всичко реалните действия често разочароват половинката, а понякога дори и самия инициатор на експеримента, смята психоаналитикът Дидие Дюма.

И дава за пример: неочакван секс в тоалетната на влака. Тази реалност може значително да се различава от замисъла. След като е уговорил дамата и двамата са влезли в тясната тоалетна, трябва да се примирят с миризмите, с нетърпението на другите пътници, които нервно похлопват по вратата, а защо не и с кондуктора, който проверява билетите в момента.

Като цяло мечтата може да се превърне в кошмар.
Психоаналитиците описват 4 сексуални практики, за които мечтаят повечето мъже и които са напълно изпълними. За какво иде реч?

Секс без прелюдия

Да се нахвърли и да завладее една жена, да утоли набързо желанието си, без да губи време за ласки: мъжът мечтае да прилича на звяр в брачен период. Малцина обаче са готови наистина де преминат към действие: сексът без прелюдия се възприема като демонстрация на власт, проява на егоизъм и на незрялата личност.

Защо ли? Защото този секс лишава партньорите от емоционалното увлечение и се свежда в края на краищата до едно чисто физиологическо съединение на гениталиите. Възможно е жената да помисли, че нейното тяло е само инструмент и че на нейно място би могла да бъде всяка друга. В крайна сметка това наподобава изнасилване.

Какво трябва да се помни: Преди да се нахвърли грубо на своята дама, кавалерът трябва да се убеди, че и тя в този момент изпитва същото желание. А за това е нужно всички чувства на мъжа да са насочени към нея. Така че сексът без предварителна подготовка на практика изисква страхотна чувствителност.

Рискован секс

Да се прави секс в офиса, в лифта, във влака, в тоалетната на ресторанта с риск да бъдете хванати всеки момент наистина невероятно възбужда. «Опасната» обстановка обезпечава високо ниво на адреналина и удовлетворява влечението към ексхибиционизъм. Този вид секс позволява на мъжа да изпита своята решителност и безстрашие. Такава фантазия е сходна на заявлението: „Мога да правя секс където си поискам и плюя на последствията!”.

Какво трябва да се помни: Ако твърдо се убедите предварително, че и жената е готова и иска да рискува, то екстремалните приключения наистина добавят острота в сексуалния живот. Но на една срамежлива и притеснителна жена такива приключения едва ли ще се понравят – наслажението просто няма да е взаимно.

Секс с връзване

Да се омотае партньорката с въжета така, че да не може да мръдне – подобно желание може да бъде вариация на фантазията за власт. Но истинските поклоници на връзването знаят, че това е преди всичко естетическо наслаждение, своего рода театрално еротично представление. Негови всепризнати майстори са японците. Умението да се сдържа човек е залегнало в основата на японската култура: позите на медитация изискват неподвижност и съсредоточеност.

Чайната церемония изисква изискани и рафинирани движения, а носенето на кимоно – умело управление на възли. На Запад еротичното връзване често се отнася към многобройните практики на садомазохизма. Асоциацията с насилието и непривичността на опита плашат много жени.

Какво трябва да се помни: За да бъде осъществена фантазията, по-добре е мъжът по-рано да обясни на жената в какво е смисълът на предстоящото събитие – например да опише идеята за великолепна театрална постановка, в която тя играе главната роля. Партньорът адресира към нея и тялото й своето възхищение, изразявайки го в изискани действия.

Изкуството на връзването изисква развит естетически вкус и немалко изобритателност, допуска и доза чувство за хумор, но не прощава посредствеността.

Тройка

Един мъж с две жени – такава композиция за много мъже е символ на пълното удовлетворение и всемогъщество. Възможно е постоянната половинка да се отнесе без възторг към тази фантазия, решавайки, че на нея не й се удава напълно да удовлетвори своя партньор и да види във втората жена съперница.

Мъжът възприема тази ситуация по-различно: той не поставя под съмнение сексуалните достойнства на партньорката, а напротив – иска да я увлече в нова еротична игра. Той измисля сценарий, в който двете жени се галят една друга, все едно няма мъж до тях, а той ги наблюдава и след това се присъединява, за да удовлетвори и двете.

В определен смисъл той си придава ролята на героя. При някои мъже тройката предполага и обратното съотношение – една жена и двама мъже. В този случай фантазията отразява влечението към ексхибиционизма, стремежът да се покаже на другия мъж мощта, демойнстрирайки своя член в действие и споделяйки с друг своята жена. Зад тази фантазия може да се крие и склонността към хомосеаксуализъм, надежда той да бъде удовлетворен в смесването на телата.

Какво трябва да се помни: Каквито и да са – съзнателни или несъзнателни, причините за тази фантазия, реализацията й може да разруши отношенията.

Експертен съвет към жените

Това е безусловно правило за всеки секс: не принуждавайте себе си за нищо. Ако партньорът мечтае да пробва нова сексуална практика, но тя не предизвиква у вас бърз положителен отклик, вие можете да му предложите първо да я обсъдите и да поискате време, за да обмислите всичко. Просто съгласието доброжелателно да изслушате разказа за фантазията му е напълно достатъчно и партньорът няма да настоява за нейната реализация.

Ако той все пак иска да пристъпи към действие, а у вас такова желание така и не се е появило, не принуждавайте себе си да правите онова, което не ви се иска. Можете да изкажете на половинката си топлите си чувства и да се откажете от изпълнението на сценария. В замяна можете да му предложите нещо, което знаете, че харесва.