Интимно: как да стигнем до върха

Интимно:  как да стигнем до върха
Интимно: как да стигнем до върха

Да изпита оргазъм, е способна всяка жена, твърдят сексолози. За целта обаче понякога трябва да се учим. Предлагаме ви няколко от основните правила, които трябва да следвате, за да стигнете до върха в леглото. Съветите са на експерти медици, обобщени от psychologies.ru.

Преди това сме длъжни да кажем, че оргазмът обезпечава на жената не само емоционално разреждане, от каквото тя има нужда, но и като цяло поддържа женското здраве. „По време на възбуда към половите органи има прилив на кръв. Ако не се стигне до оргазъм, тази кръв се задържа, което може да се превърне във фон за развитие на различни нарушения – обяснява гинекологът Дмитрий Лубнин. – Как да получим оргазъм? Естествено най-лесният начин е да открием сексуално грамотен мъж. Такива обаче са доста по-малко в сравнение с жените, които желаят да изпитат наслаждение от секса…” Затова не ни остава нищо друго, освен да си помогнем сами. Ето как.

Потопете се в сексуалната тема

Колкото повече мислите за секс, толкова по-силни ще са вашите усещания по време на полов акт. Четете еротична литература, гледайте еротични филми, носете съблазнително долно бельо, използвайте други детайли в дрехите, които ви правят съблазнителна за мъжкия поглед. Просто се потопете изцяло в темата.

Отнасяйте се към вашите полови органи като към източник на удоволствие

За да се случи това, внимателно и подробно ги изучете. Докато мислите за тях като за „там, долу” и все още изпитвате скованост, притеснение и срам, сексуалната наслада няма да бъде ваша честа гостенка.

Изучавайте себе си

По-дълго мастурбирайте. За много жени това е единственият начин да развият у себе си чувственост и да се настроят на вълната, че и те могат да получат оргазъм не само самостоятелно, но и по време на полов акт с партньора. Целта на мастурбацията не е в това бързо да се стигне до оргазъм, а в това да се научим пълноценно да се възбуждаме.

Добре би било да пресъздадете сценарий на полов акт с помощта на „играчки за възрастни”. Преминете през всички стадии на възбуда, почувствайте как се разтваря и се свива входът на влагалището, как се променя чувствителността на G точката. След това, по време на половия акт с партньора, организмът ви ще си спомни по-рано изпитаното усещане и ще възпроизведе правилните реакции. При това те ще се появят по-бързо.

Говорете с партньора

Споделете с партньора три неща. Първо: вие се възбуждате по-дълго от него. Дори да овлажнеете и половите устни да набъбнат, това все още не значи, че сте напълно възбудена. Правилното поведение на мъжа е той да не въвежда половия член до момента, докато у вас не се появи усещане, че във влагалището ви нещо трябва да има. Второ: помолете го заедно да изучите вашите ерогенни зони.

По-добре е това да става със затворени очи (повишава се тактилната чувствителност) и едва когато сте възбудена. Трето: споделете с партньора какви думи, действия, обстановка ви възбуждат и какво охлажда желанието ви. Умението ви да говорите за това, което ви вълнува, и да слушате човека отсреща позволява успешно да бъде решен проблемът с аноргазмията. Ако и доверителните разговори не помогнат, обърнете се към психолог.

Емоционалната съставка

Преди интимната близост жената трябва да си разреши да получи удоволствие от секса. Това означава тя да даде на инстинкта си да излезе изпод контрола на съзнанието. В такива случаи всички реакции на организма сработват сплотени и пълноценно, а процесът на възбуда не се превръща в противостояние на естествените реакции на ума и организма.

Затова изключително важна е емоционалната съставка. Може да се сдобиете с нея по различни начини: шампанско и ягоди, музика, ароматни свещи, възбуждащо долно бельо, нова обстановка и всичко онова, което роди фантазията ви…