7 сигурни начина да подобрите интимния си живот

7 сигурни начина да подобрите интимния си живот
7 сигурни начина да подобрите интимния си живот

Случва се много, много често: с годините страстта поугасва, а сексуалният живот с постоянния партньор влиза в рутината и скуката. Сексолозите са убедени, че има поне 7 сигурни начина, по които можете да укрепите близостта си и да върнете силните усещания в спалнята, пише The Huffington Post.

Не пришпорвайте оргазма

Семейният психотерапевт Грейси Ландес смята, че не е нужно да се бърза с оргазма. Вие, казва той, ще получите повече удоволствие, ако се приближавате към него постепенно. Не е задължително да изпитате оргазъм едновременно с партньора си. Главното е двамата да получавате удоволствие и да не губите контакт.

Действайте бавно, усилвайте възбудата, дразнете се един друг. Понижавайте и повишавайте интензивността на усещанията, докато не решите, че е дошло време за избухването.

Забравете телефоните извън спалнята

Клиничният сексолог Анна Рендал казва, че леглото е предназначено само за сън и за секс. В спалнята няма място за телефони, таблети и други джаджи. Трудно ще се настроите за секс, когато партньорът ви се интересува от интернет повече, отколкото от вашето тяло.

Ако не можете без развлечение, пуснете си еротичен филм – той ще ви настрои за страстната вечер. Може да запалите свещи и да почетете на глас еротичен разказ.

Приемете тялото си

Сексологът Меган Флеминг отбелязва, че много мъже и жени преживяват измененията на тялото си през годините. Сексуалността е душевно състояние, напомня тя. Сексуалността не зависи от възрастта или от размера на дрехите. Приемете своята сексуалност.

Вашият партньор ще почувства и ще оцени вашата настройка и енергия. Намерете начин да се възбудите – сложете си красиво бельо, запалете свещи, усмихнете се. Всеки отговаря за това да предизвика партньора си с оная сексуалност, която носи у себе си.

Учете се един друг

Кой по-добре от вас знае как да ви достави удоволствие? Анна Рендал съветва да наблюдавате внимателно как всеки от партньорите се довежда до оргазъм. Виждайки как мъжът ви прави това, вие вече ще имате един от най-възбуждащите и полезни опити във вашия интимен живот.

Легнете до него и го накарайте сам да си достави удоволствие. Наблюдавайте го. После сменете ролите си. Когато дойде вашият ред, хванете ръката му и я управлявайте с ваши движения – така, както ви е най-приятно. Така ще го научите какво да прави. Покажете му всичко онова, което ви харесва и ви доставя удоволствие. Когато „урокът” приключи, обсъдете го заедно. Вашата близост вече ще е на по-високо ниво.

Гледайте се в очите

Сексологът Кимбърли Резник съветва да се поддържа зрителният контакт с партньора най-малко две минути. Блестящият поглед стимулира възбудата и укрепва близостта. Това е много интимен жест. Много двойки избягват този могъщ афродизиак, поради което се чувстват уязвими.

Планирайте секса

Много двойки признават, че биха искали да правят секс по-често, но всекидневните задачи и грижи възпрепятстват спонтанността. Сексологът Урсела Офман смята, че най-добрият способ за често занимание със секс е неговото планиране от по-рано. Помислете какво бихте искали да направите с партньора.

Какво ново бихте желали да изпробвате. Когато партньорът ви узнае какво планирате, това ще го възбуди и настрои за секс. Така и вие ще се настроите още преди реалния физически контакт между вас.

Споделяйте фантазиите си

Малко са двойките, които са свикнали да споделят сексуалните си предпочитания, очаквания и фантазии със своя партньор. Кимбърли Резник казва, че много нейни пациенти се срамуват и съзнателно потискат фантазиите си. Пуснете на воля вашия еротичен сценарий, съветва тя.

Това ще ви подари чувство на свобода и възбуда. Мнозина смятат, че техните фантазии не са интересни за партньора, за това и не ги споделят. Това обаче не е така. Колкото по-горещи са фантазиите, толкова интимният живот е по-страстен.