Психоанализа на зодиакалните знаци (част втора)

Психоанализа на зодиакалните знаци (част втора)
Психоанализа на зодиакалните знаци (част втора)

Везни

Те са олицетворение на хармонията и баланса, тежко преживяват неуспехите, а конфликтните ситуации буквално ги хвърлят в потрес. Страшно ги нервира всичко, което може да наруши спокойното, равно течение на живота. Спокойствие и само спокойствие. Съветът ни – научете се да разбирате и да приемате чуждите грешки – често това са предвестници за повратни моменти, след които животът може да стане и по-хубав!

Скорпион

Външно Скорпионите правят впечатление на смели и уверени в себе си представители на загадъчен и мощен знак. По душа обаче те са достатъчно раними. В списъка на зодиакалните характеристики трябва да се отбележи агресивността и непреклонността.

Недоворието към околните ги заставя да бъдат винаги нащрек. Отпуснете се! Най-добрият способ да се научите да контролирате стреса – вземете почивка, пуснете си няколко дни отпуск или просто си подарете един вълшебен уикенд. Това ще съхрани трезвото ви мислене и ще ви успокои.

Стрелец

Помните ли едно от традиционите изображения на Стрелеца? Това е митичният кентавър. Образ, който добре характеризира тази двойствена натура. Днес Стрелците са спокойни и пасивни, утре бунтари, които отричат всякакви правила.

Представителите на този знак са способни да акумулират стреса, което може да ги доведе до дълбока депресия. За да не се случи това, на тях им е небоходим всекидневен отдих и прекъсвания на работата, желателно е излизане на чист въздух. Това ще свали напежението и вътрешното безпокойство.

Козирог

Търпеливи лидери, те винаги са много сериозни. Един от най-амбициозните и взискателни към себе си знаци на зодиака. Не е удивително, че Козирогът може да се чувства много подтиснат, ако неговите завишени очаквания не се оправдаят. Престанете да се безпокоите за някои неща предварително, преди да са се случили. Научете се да чакате и да приемате другите хора такива, каквито са, без да се опитвате да ги моделирате по свой образец.

Водолей

Водолеите са свободолюбиви, искрени, ласкави и дружелюбни. Често обаче тези фантазьори страдат от маниакални идеи и поради това въплъщенията им стават доста авторитарни. Направете усилие и се постарайте макар и малко да чуете мнението на опонентите си и не го приемайте винаги на нож. Толерантността е отлична отправна точка за свалянето на напрежението и стреса. В края на краищата не само свободата е атрибут на водните стихии.

Риби

Най-мистичният и духовен знак, но заедно с това и достатъчно срамежлив. Съмненията и неопределеността винаги предизвикват у Рибите колосален стрес. За да не се случи това, научете се да подреждате приоритетите си, станете по-организирани, съставяйте си списък на конкретните задачи, използвайте системата на напомняне – така ще получите по-голям контрол над всекидневния си живот.
(По материали от чуждестранния печат)