5 неща, които жените харесват у другите жени

5 неща, които жените харесват у другите жениАко всеки ден се улавяте, че обръщате прекалено голямо внимание на това как изглеждат другите жени, не се плашете – вие съвсем не сте сама в тази пагубна привичка. Според изследване, проведено сред 2000 души от голям британски производител на бански, повече от 50 на сто от жените всеки ден критично оценяват външния вид на другите жени. Ако пък срещата стане на плажа, цифрата достига 80 на сто. Ние неволно търсим у другите признаци на целулит, преценяваме би ли ни подхождала такава прическа, сравняваме обхвата на талията си с другите и изпадаме в униние, ако това сравнение не е в наша полза. Според статистиката 1 от 10 жени на всяка цена биха искали да изглеждат по-добре от останалите, докато 40 на сто признават, че тази всекидневна гонка им действа на нервите.
Причината за люпобитството ни не е само в това, че ние постоянно си съперничим една на друга. Просто жената знае колко е трудно да се съхрани стройната фигура, здравите коси или безупречният макияж, поради което и съвършените на вид опонентки логично предизвикват у нас по-продължителен интерес. Освен това, ако вие получите искрен комплимент от представителка на своя пол, може да го оцените доста по-високо, отколкото идентичен коментар, направен от непознат мъж.
И така, на какво една жена обръща внимание първо у друга жена?

Облеклото
Да оцени едно „страхотно яке, което й стои много добре в раменете”, „невероятна пола от новата колекция на хитова марка” или „рокля, която не й подхожда, защото я описва и я прави дебела” може само една жена. Мъжът няма такава оценка. При това подобна информация преминава през мозъка ни всеки ден. И работата не е в завистта или в съперничеството (или поне не само в тях). Ние обичаме да се учим от другите, опитваме се като цяло да копираме стил, който ни се е понравил. Това е един напълно оправдан стремеж да бъдем и да изглеждаме добре. Облеклото е просто мотиватор.

Коси, кожа, нокти
Само друга жена знае колко време и пари отнема бюти грижата и колко е сложно на фона на ежеминутната борба за здрав и вечно млад външен вид да се постигнат потресаващи резултати. В същото време мъжът може само да отбележи красивите очи на една жена, чувственото й лице. Жената вижда „по-дълбоко” – грима, пудрата, червилото, миглите, всичко онова, което е направило лицето красиво. Гладката и млада кожа, ноктите, косите – все неща, които грабват погледа на една жена, видени у друга.

Поведение
Ефектът, който произвежда една непозната жена върху друга жена, зависи едва 20 на сто от невербалните сигнали – такива параметри като външност, облекло, прическа. Останалите са условни маркери, които определяме по поведението. Това са жестове, действия, думи и дори поглед, от който се разбира дали срещу нас стои скромна жена, непукистка, майтапчийка, уверена в себе си делова дама или просто жена, лишена от всякакво чувство на достойнство и себеуважение. Уверената походка, мекото завъртане на главата, смелото поведение в неочаквани ситуации – всичко това са повече от убедителни признаци на успеха.

Фигура
В това отношение жените мислят като мъжете. Обем на бюста, дължина на бедрото, тънката талия. Коментарите са излишни.

Парфюм
Още един невербален сигнал – парфюмът, който е в състояние коренно да промени впечатлението, създадено от една жена. „Какъв е парфюмът ви?” – въпрос, който може без притеснение да бъде дададен от всяка жена на друга. Според експерти всяка една жена би могла да направи страхотно приятно впечатление, ако основният аромат в парфюма й е на ванилия, жасмин и пачули. Дори да не сме в състояние да ги разпознаем, тези аромати предизвикват искрена симпатия на подсъзнателно ниво.
(По материали от чуждестранния печат)[i][/i]