До 22 септември Меркурий диктува живота ни. Какво ни очаква?

До 22 септември Меркурий диктува живота ни. Какво ни очаква?
До 22 септември Меркурий диктува живота ни. Какво ни очаква?

Може и да не вярвате много на онова, което ви говорят звездите, но все пак е добре да се вслушате в съветите на астролозите за периода, в който навлиза животът ни от 30 август до 22 септември. Няма как да не сте чували за ретроградния Меркурий, но пък може никога да не сте си задавали въпроса какво всъщност означава това и как влияе върху живота ни.

В началото трябва да уточним, че това явление си има и своята „прелест” – то е едно от малкото астрологични феномени, които винаги преминават предсказуемо, по един и същ сценарий, а последствията му са очевидни. Ако внимателно следите нещата и се вслушате в съветите на астролозите, можете да подобрите живота си и да избегнете разочарованията. И така:

Какво се случва?

Меркурий е най-близката планета до Слънцето, орбитата на която е много по-кратка от земната. 3 – 4 пъти в годината тя започва да се движи, в което време ние встъпваме в ретроградния период – време на турболентност във всекидневния живот. Затягайте коланите!
Тази година ретроградният Меркурий вече два пъти ни е подлагал на изпитание – от 5 до 25 януари и от 28 април до 22 май. Сега е третото изпитание.

Традиционно Меркурий отговаря за всички видове връзки, вкл. преговори, постъпване на работа, обучение, изследвания, продажби и покупки. Това е планетата на контрактите, съглашенията и други важни документи: било то курсова или дипломна работа, съставяне на завещание и т.н. С Меркурий са свързани пътешествията и транспортът. Когато планетата е ретроградна, във всички тези сфери или рязко се увеличава цената, или всичко излиза извън контрол.

Какво не трябва да се прави?

Ретроградният Меркурий не е най-доброто време за приемане на съдбоносни решения. Не го правете сами и не съветвайте никого да взема такива решения. Планирали сте старт на някакъв нов проект или начало на рекламна кампания? Искате да подпишете контракт или да подадете някому ръка за съглашение? Забавете! Почакайте, докато астрологическите страсти улегнат – сега никой не е в състояние да предскаже как ще се стекат обстоятелствата занапред.

Например, ако купувате недвижимо имущество, може да възникнат съвсем неочаквани проблеми. Ако се устройвате на някаква длъжност, условията на труда, уговорени по-рано, може да се променят. Доколкото Меркурий отговаря за предаването на информация, в ретроградната фаза бъдете внимателни при разглеждането и изпращането на важни документи.

Астролозите предупреждават: ако имате право на избор и въпросът не е на живот и смърт, в периода на ретроградните планети (Меркурий, Венера или Марс), по-добре да не се подлагате на хирургични операции, в това число и пластични. Традиционно в това време стават много повече грешки. Няма да е учудващо, ако излязат от строя електрониката, автомобилът, разни джаджи от рода на джиесеми, таблети и т.н.

Не забравяйте често да копирате информацията си от компютъра или мобилния телефон на флашка, за да имате резервен вариант. Рискувате да изгубите тази информация.
Друга сфера на влияние на Меркурий обхваща търговията. Ако купувате нещо скъпо – автомобил, техника или бижута, по-късно може да съжалявате за своя избор.

Например купувате си скъп смартфон и скоро чупите дисплея му или просто го губите. Ако пък продавате такава джаджа, може да изгубите пари или да ви излъжат.
Ако тръгвате на пътешествие с кола, убедете се, автомобилът е напълно изправен, зареден с гориво и масло и освен джипиеса имате пътна карта. Планувате полет? Направете си допълнителна застраховка за багажа и си вземете интересна книга – нищо чудно да висите на летището.

Ретроградният Меркурий може да създаде още един проблем –
да забравите нещо. Тръгвайки на път, проверете взели ли сте паспорта, парите, мобилния телефон. Направете копия на всички важни документи.
В тази трудна фаза на Меркурий под ударите попадат и романтичните отношения. В стабилните двойки може да се появи неразбиране, а то да повлече след себе си с ефекта на доминото сериозни разправии. Старайте се да не бързате с изводите, бъдете искрени и пробвайте да изясните всяка съмнителна ситуация.

Ако ретроградният Меркурий властва във вашия знак – в случая Дева, разочарованията ще бъдат още по-силно изразени. Бъдете по-бдителни, проверявайте всичко по няколко пъти, полагайте усилия, за да поправите грешките. Не трябва да бързате, този период изисква по-обстоятелствен подход.

Как да решим проблемите?

Какво да направите, ако не можете да чакате няколко седмици? Постарайте се да бъдете максимално гъвкави. Например, преди да оформите сделката за покупка на ново жилище, вземете жилището под наем за един месец. Ако пък ви предстои въобще някаква сделка, старайте са да задавате колкото може повече уточняващи въпроси – ще ви бъде от полза. Ключът към решаването на всички проблеми е съзвездието, в което се намира Меркурий.

Например сега планетата е в знака на Дева, земен знак. Това означава, че сте длъжни да сте максимално практични в търсенето на решения и да се придържате строго в определени граници на бюджета. Парите често играят голяма роля в решението на важни въпроси. Ако пък ретроградният Меркурий минава през огнени знаци, трябва да се приемат далновидни стратегии и да се предлагат най-необичайните, иновационни решения.

Във въздушната сфера обсъждайте и проговаряйте на глас всеки важен въпрос, много важни за решението му са комуникативните навици. А ако Меркурий се носи по воден знак, пускайте в ход интуицията си, няма да сбъркате.

Какво може да се прави?

Не се поддавайте на вътрешна паника, не всичко е така лошо. От всяко правило има изключение. Астролозите съветват в този период да се обърнете към миналото си. Например, това е отлично време да „избягате” за малко от офиса към местата от вашето детство, или в град, който обичате, но доста отдавна не сте ходили. Търсите работа? Спомнете си за вашия бивш шеф, с който сте се чувствали комфортно, и пробвайте отново да заработите заедно.

Боите се да подхванете нещо ново? Защо пък да не възродите някой стар проект? В случая става въпрос за професионални отношения, които на практика сте започнали отдавна – смело се борете за тази работа. Спомнете си старите си контакти, срещайте се с родственици. Направете генерално почистване на дома, прегледайте и обновете гардероба си, като изхвърлите ненужните дрехи.

Възможно е да откриете вещ, която сте смятали за изгубена. Така може да се окаже, че ретроградният Меркурий съвсем не е изгубено време, а полезен и ценен период в живота ни. В това време можем да направим преоценка на ценностите, да осмислим плановете си за бъдещето. Планетата пък е в състояние след излизането от това свое състояние да пренасочи нашата енергия към по-продуктивно русло.
(По материали от чуждестранния печат)