Топ 5 на необичайните романтични ритуали по света

Топ 5 на необичайните романтични ритуали по света
Топ 5 на необичайните романтични ритуали по света

Има много различни ритуали и традиции, които младоженците изпълняват преди бракосъчетанието, за да запомнят с прекрасни емоции своя ден. Някои хора се женят на яхта, други под водата или на планински връх – безгранично е вдъхновението на влюбените. Да видим някои романтични ритуали в различни страни – може пък нещо да си харесате или да препоръчате на свои приятели.

Да нахраниш по уелски

Това е една чудесна традиция от Земята на песента, както наричат още Уелс. В този живописен край с неговите красиви долини и гъсти гори за красиво се смята всичко, което е близо до природата. В романтичните традиции също присъства природата и нейният основен символ – дървото.

Женихът (или просто влюбеният младеж) поднася на дамата на сърцето си дървена лъжица, но не някаква обикновена, а изографисана и резбована, за да порази въображението на момичето. Скритият смисъл на този подарък е, че младежът поема ангажимент да изхранва и осигурява половинката през целия им живот.

Ако чувствата на младата двойка са взаимни, дамата приема подаръка и известно време го носи като талисман на верижка. Ако обаче липсва взаимност в чувствата, девойката не взема лъжицата. За следващата си избраница младежът трябва да приготви друга лъжица, но има и хитреци, които искат да минат целия ритуал с една покупка. Дами, бъдете бдителни!

Всеки месец – Валентин

За най-романтичен ден по света се смята датата 14 февруари – денят на Свети Валентин, когато влюбените си поднасят подаръци. Понеже този празник доста се комерсиализира, възникват и въпроси от рода – да подаряваме ли подаръци въобще, какви да са те, има ли смисъл подобна суматоха? За тези, които смятат, че валентинките са пълна глупост, има добра новина – бъдете доволни, че не живеете в Корея, там ситуацията е много по-зле.

В Страната на утринната свежест четиринадесетото число на всеки месец се приравнява на февруарското и се празнува с аналогичен размах – цветя, бонбони, романтични вечери на свещи и всичко, което можете и не можете да си представите. Но в Корея съществува и още един официално отбелязван Ден на самотниците – на тези, които още не са си намерили спътник или спътница в живота. Както се казва, за всекиго по нещо.

Грабвайте жените!

Заедно в радост и в мъка, докато смъртта ни раздели… клетвите при венчавката е по-лесно да се изрекат, отколкото да бъдат изпълнени. Практичните финландци са измислили цял национален шампионат, за да проверят лобювта на съпруга към половинката в буквалния, физическо-гравитационен смисъл.

На ежегодния шампионат по пренасяне на съпруги, който се провежда във финландския град Сонкаярви, мъжете трябва да пренесат на гръб своите жени през повече от 250 препятствия, сред които има и скок във вода. Победителят получава толкова литра бира, колкото тежи жена му.

Това събитие датира от началото на 19 век, когато територията се е намирала под управлението на някаква разбойническа банда, в която можели да попаднат само хората, които са доказали силата си в специално състезание. След дълъг размисъл в основата на това състезание попада и краденето на жени от съседните села, което полага началото на тази интересна традиция.

Да се венчаеш с дърво

Китайският, тибетският и прочее хороскопи са нищо в сравнение с щателния избор на жених и невеста според версията на индийските сватовнички. Преди да предложат кандидатурата на девойка пред младия ерген, сватовниците с упоритостта на научни експерти изучават лунния хороскоп на потенциалната невеста. И о ужас, ако й се е паднало да се роди в нещастния ден, когато Марс и Сатурн се намират в седми дом.

Това е верен признак, че новоизпеченият съпруг няма да преживее дълго, ще се спомине в течение на няколко години след сватбата. Разбира се, това проклятие може да се избегне – за това горката девойка трябва да се венчае за дърво, а след това да го отсече от корен. След това свещенодействие „вдовицата“ може смело да се омъжи втори път – нали първият й „мъж“ вече е умрял. Мъже, помнете тази индийска традиция и не се притеснявайте да проверите избраницата си за Марс, Сатурн и седмия дом!

Солен хляб за пророчески сън

Лъжиците и шампионатите са за тези, които вече са намерили към кого да насочат романтичната си страст. А какво да правят другите, които още нямат втора половинка? Предлагаме ви да обърнете внимание на една мъдра арменска традиция, която почти гарантирано „запознава“ бъдещата невеста с бъдещия жених. Какво представлява? На девойката, която мечтае да се омъжи, предлагат да изяде преди лягане парченце пресолен хляб.

Така, през нощта, докато сънува, ще й се прииска да пие вода – и този, който в сънищата й поднесе вода, е нейният бъдещ любим. Един важен детайл – хлябът не се яде всяка вечер, а само в навечерието на празника на Свети Саркис, покровителя на новите влюбени.

Втори важен момент – ако дамата е стояла дълго стара мома, нужният сън може и да не се появи, защото светецът Саркис се грижи само за младичките. Не се казва дали за същата цел младежите също биха могли да хапнат нещо вечерта преди сън, например диня, и дали подобно нещо ще помогне.