Стриптийзът чукна 33

Стриптийзът чукна 33
Стриптийзът чукна 33

Не трябва да прозвучи като богохулство, но стриптийзът навлезе в Христовата възраст. На 9 февруари през 1983 г. в парижкия клуб „Мулен Руж” върви парти на студенти. На сцената е устроен импровизиран конкурс за красота. Тогава при излизането си за дефилето модел с името Мона се разсъблича почти напълно.

Това предизвиква еуфория сред студентите и скандал в администрацията на клуба, която извиква полиция и силите на реда арестуват Мона. Това пък, от своя страна, води до студентски бунт. Смята се, че именно това разсъбличане поставя началото на стриптийза в съвременния му вид. Предлагаме ви някои любопитни факти за стриптийза, познат в почти всички страни по света.

Може би най-интересна история стриптийзът има в Тайван, където сред гангстерите възниква традицията да се канят стриптийзьорки по време на… погребение. Постепенно тази традиция се усвоява и от обикновените хора. В средата на 80-те години властите законодателно забраняват „погребалния стриптийз”, но в някои провинции той се среща и до днес.

В Германия пък съществува своего рода анти стриптийз: само дами, при това не толкова млади, бавно и по възможност красиво се обличат под звуците на подходяща музика.

Една от страните, където стриптийзът е незаконен, е Исландия. Най-много на брой клубове пък има в Холандия. Само в Амстердам те са 200, при това насочени за най-разнообразни вкусове: стриптийз предлагат лилипути, доста пълнички момичета, възрастни дами…

Според едно изследване около 25% от стриптийзьорките в Англия са студентки. Според същото изследване по този начин момичетата заработвали заплащането на образованието си.
Най-големият подобен клуб се намира във Вегас. Той се нарича „Сапфир” и в него едновременно работят 400 танцьорки. Настоящият собственик на клуба го е закупил през 2006 г. за 80 милиона долара.

Американците, сочи проучване, посещават стриптийз клубове, които в страната са повече от 5000, много по-често, отколкото останалите развлекателни заведения – кина, театри и т.н. Може би затова операцията по увеличаване на бюста струва на американките значително по-евтино, той като тази интервенция не се облага с данък. Държавата изхожда от това, че за стриптийзьорките големият бюст е инструмент за работа.
Средната възраст на американските стриптийзьорки е 24 г., а средният доход – 122 000 долара годишно.

Немският учен Карен Везерби изгубила 5 години, за да наблюдава как стриптийзът влияе на мъжкото здраве. Тя изучила състоянието на 200 мъже, част от които регулярно се наслаждавали на стриптийз, а част от тях въобще не посещавала такива клубове. Изяснило се, че с времето онези, които предпочитали стриптийза, имат много по-малко проблеми със здравето, отколкото онези, които пренебрегвали това изкуство. Изводите остават за мъжа.