Сиромашки гювеч

Сиромашки гювечНарекох го така, защото това много пищно и вкусно ястие е постно.
Пече се направо във фурната и става бързо и лесно.
Слагат се зеленчуци, с които разполагате у дома в момента /затова не посочваме продукти и грамажи/.
Всичко се реже на едри парчета.
Няма задължителни елементи.
Аз сложих 6 – 7 картофа , 1 голям морков, 6 цели главички по-дребен лук, 1 патладжан, 1 пиперка, 250 грама цели печурки, шепа замразен грах, 400 грама замразена бамя и полях отгоре с 5 – 6 лъжици олио и 500 грама домати на парченца от консерва.
Поръсих с чубрица и няколко зърна черен пипер.
Разтворих 2 кубчета зеленчуков бульон в 400 гр вода и полях отгоре.
Допълнително не слагам сол, защото бульоните са солени.
Покрих тавата с фолио и пекох час и половина на долен реотан на 200 градуса с вентилатор.
Ястието е подходящо и за вегетарианци, и за вегани.

Автор и снимка: Надя Цветкова