7 романтични способа за отслабване

7 романтични способа за отслабванеНякои са склонни да преувеличават проблема с наднорменото тегло. Други напротив – не си го признават, стараят се да го прикрият и се правят, че не съществува. Ония, които виждат себе си в огледалото не така, като биха желали, се подлагат на диети. Вариантите им са милиони. И за всички се твърди, че са ефикасни. Учените обаче отдавна са доказали още един терапевтичен и психологически ефект, когато стане дума за отслабване – заниманията с любимия човек. Група експерти от университета в Калифорния потвърждава: двойки, които споделят едни и същи интереси, се разбират с половин дума, изживяват сходни емоции, дори дишат в унисон. Затова тези учени съветват: в потока на всекидневните грижи, недостига на време и дори … леността, си поставете цел – заедно да отслабнете и да укрепите тонуса си. Изследванията доказват, че партньори, открили романтично и полезно съвместно занимание, което им е по сърце, постигат много повече положителни резултати, отколкото самотниците. Причините са няколко: в лицето на половинката си вие получавате постоянна и надеждна поддръжка, вашите отношения отново стават приоритет, при вас се появява време \“само за двамата\“, привиквате към способността да правите компромис, сдобивате се с нови приятни навици и получавате сериозен стимул за конкуренция (мъжете по принцип свалят килограми по-бързо, което, безусловно, провокира жените).
Не забравяйте в процеса на съвместните занимания да си правите комплименти един на друг и постоянно да се насърчавате. Отлична мотивация за постигане на успех се оказва и възнаграждението. Независимо от това какъв способ за сваляне на килограми ще изберете, предварително се уточнете с партньора си каква ще е наградата: уикенд извън града, съвместно посещение на СПА или гостуване на приятели.
Предлагаме ви няколко варианта за романтични съвместни занимания, които по приятен начин ще се отразят на фигурата и на хармоничните ви лични отношения.

Разделете десерта наполовина

Не може да устоите пред шоколадовата торта, сладоледа или чийзкейка? Има спасение да се преборите и с калориите, и да се почувствате добре: разделете сладкиша с партньора си. Ще се почувствате като момиче на първа среща.

Запишете се на танци
Един от най-сигурните начини да добавите страст в отношенията и да свалите килограми – съвместните уроци по танци. Танго, валс, салса – няма значение. Това е много ефективен способ всеки път да изгаряте стотици калории за урок, постоянно да се докосвате един друг, да изненадате приятелите си и защо не – да се превърнете в новооткрити танцови таланти…

Пригответе заедно неделната вечеря
Приготвянето на храната е широко поле за съвместна романтична дейност. Пържени картофки, пица, спагети – не са най-добрите варианти за двойка, която се опитва да слабее. Защо да не експериментирате с някои съвместно диетично ястие? Бихте могли да си устроите нещата така: всеки поотделно приготвя за другия диетично ястие, като има предвид какво обича половинката му и какво трябва да изключи от порцията. Това може да бъде сюрприз за закуска, обяд или неделна вечеря. Важното е да е наистина с ниска калоричност.

… После се отправете на вечерна разходка
Да, избрали сте съвместната подготовка на неделна вечеря, при това диетична. Нещата обаче не свършват тук. След вечерята се отдайте на приятна разходка. Освен че ще стопите калории, ще укрепите мускулите си и ще презаредите сърцето, ще намерите и времето само за вас двамата: никакви развлечения, никаква работа, никакви грижи – само чист въздух и семейни раговори.

Вземете заедно душ
Това е отличен способ цялото тяло да се отпусне, да повдигнете един друг настроението си, да \“измиете\“ негативните емоции, които са се натрупали през деня. Съвместната баня е и прекрасна загрявка преди същинската в леглото, където ще се топят още и още калории…

Направете си масаж един на друг
Да се изгонят отблъскващите мастни наслагвания по тялото, е възможно не само с диети и физически натоварнания, но и с масаж. Може да започнете с леки и нежни галещи движения, но това да е само началото. Целта ви е наистина интензивно да \“намачкате\“ тялото на другия, особено върху проблемните места. Може дори да си направите график – в понеделник, сряда и петък ме масажира той, аз него във вторник, четвъртък и събота. Искате да добавите пикантност към случващото се? Няма проблем: изберете красиво и секси долно бельо и запалете свещи.

Съревновавайте се наистина

Състезанието с партньора – може да не е постоянно, а от време на време, е полезно не само за тонуса на тялото, но и за поддържане на интереса в двойката, особено ако вече доста години сте заедно. Важното е обаче да не прекалявате с усърдието: не си поставяйте свръхвисоки цели – оценете осъществимото количество коремни преси – лицеви опори, нормално време за кроса, реална цифра на свалените килограми. И се движете към целта последователно, без да се отказвате. Като наказание закачка с партньора се договорете за следното: който изгуби състезанието, мие чиниите цял месец…