15 вдъхновяващи фрази

15 вдъхновяващи фрази

Учете се на изкуството да успявате от най-добрите. Слушайте съветите само на онези хора, които живеят така, както бихте искали да живеете самите вие.

„Няма нищо по-престъпно за финансовото благополучие от това, да измислите отлична идея и да не се наканите да я реализирате.” Доналд Тръмп, американски бизнесмен и милиардер, президент на САЩ от януари 2017 г.

„В света на бизнеса съществуват два вида приходи – в пари и в опит. Най-напред придобивайте опит, а парите ще дойдат по-късно.” Харълд Дженийн, бивш ръководител на ITT Corporation.

„Всичко може да бъде направено по-добре, отколкото е било правено досега.” Хенри Форд, легендарен американски индустриалец, основател на компанията Ford.

„Пилеенето на ресурси е смъртен грях.” Ингвар Кампрад, основателят на IKEA.

„Не плащам добри заплати, защото имам много пари; аз имам много пари, защото плащам добри заплати.” Роберт Бош, германски индустриалец, инженер и изобретател.

„Ако искате да преуспеете, сърцето ви трябва да е във Вашия бизнес, а Вашият бизнес трябва да бъде във Вашето сърце.” Томас Дж. Уотсън, бивш президент на IBM.

„Няма смисъл да наемате умни хора и после да им казвате какво да правят. Ние наемаме само умни хора, за да ни казват те какво да правим.” Стив Джобс, основател и главен изпълнителен директор на корпорацията Apple.

„Ключът към успеха в бизнеса е в иновациите, които, от своя страна, се раждат от креативността.” Джеймс Гуднайт, американски изследовател, предприемач, основател и ръководител на компанията SAS.

„Отговорността съществува само за да могат хората да правят разумни изключения от общоприетите правила.” Елтинг Морисън, историк.

„Доброто решение е резултат от опита. А опитът е резултат от лоши решения.” Уолтър Ристън, американски финансов директор, ръководител на Citicorp.

„Това са неизменните закони на бизнеса – думите са думи, обясненията – обяснения, обещанията – обещания; само изпълнението е реалност.” Харълд Дженийн, бивш шеф на ITT Corporation.

„Ако имам хиляда идеи и само една се окаже плодотворна, ще бъда доволен.” Алфред Нобел, шведски химик, инженер, крупен индустриалец.

„Никога няма да успее този, който не прави това, което му казват, и този, който прави само това, което му казват.” Ендрю Карнеги, американски предприемач, крупен индустриалец и филантроп.

„Ако смятате, че можете, вие наистина можете. Но ако мислите, че не можете, значи няма да можете.” Мери Кей Аш, основателка на компанията Mary Kay Cosmetics, една от най-успешните бизнесдами на XX век.

„Вашите най-неудачни клиенти са вашият най-богат източник на знания”. Бил Гейтс, съучредител на корпорацията Microsoft.