15 типа мъже, които не заслужават вашето внимание

15 типа мъже, които не заслужават вашето внимание

Знайно е, че за любовта няма универсална рецепта. Понякога искрата припламва лесно и бързо, дори от един единствен поглед. Задава се нова романтична връзка. Увличаме се в нея, но с времето идва разочарованието. Силната ни половинка просто се оказва не такъв, за какъвто сме го мислили.

Как да познаем кога си заслужава да се впуснем в нов роман и кога да бягаме далеч от новата си любов? Според психолозите и експерти в областта на човешките взаимоотношения има 15 типа мъже, заради които не су струва да си губите времето. Ето за какво става въпрос.

Нарцис

Той вечно очаква внимание – разбирай възхищение, в каквато и компания да се озове. Способен е да излее върху себе си литър тоалетна вода и, преминавайки пред огледалото, не пропуска да хвърли доволен поглед върху собственото си отражение.

В разговор често прекъсва другите, сипе шеги и закачки, понякога съвсем не толкова остроумни, и се дразни, ако никой не се разсмее на думите му. Той може да блесне пред вас с чар и внимание, но главният предмет на интереса му, разбира се, съвсем не сте вие, а той самият – единствен и неповторим.

Мамино синче

Да, на пръв поглед е много трогателно: той безкрайно се безпокои за своята майка, загрижен е за нея, за нейното здраве и е способен на подвиг, за да изпълни всяка нейна молба. Значи, казвате си вие, той повече от всичко цени семейните връзки. Не се заблуждавайте: ако той въобще търси някого в живота, то съвсем не е любимата жена, а такава грижлива „гледачка”, каквато е той самият. Във ваше лице, примерно…

Копие на бившия ви

Може да ви се е случвало: в новия приятел откривате вече добре познати черти. Казвате си: този път пък може романът ми да бъде с по-добър финал? По-скоро не! Вие подсъзнателно откривате ония черти, които е имал в характера си и бившият ви приятел. И не си давате сметка, че именно заради тях връзката ви не е успяла. Как тогава ще успее с новия?…

Артист от театъра

Не, не става дума за същинската му професия, а за това, че има бурни емоции, които – поне на вас така ви се струва, биха стояли добре на театралната сцена и в киното. Проблемът е в това, че такъв човек е в състояние от всяка муха да направи слон. Естествено, първата реакция на околните е желание да го разубедят и успокоят, въпреки че това коства немалко сили. Бъдете внимателни: именно към това „артистът” се стреми.

Аполон

Този красавец може да бъде смятан за разновидност на нарциса, за когото вече стана дума. Той обаче особено цени и възхвалява физическите си достойнства. Фигурата, усмивката, косите, зъбите – всичко в него трябва да е безупречно, за което той постоянно полага грижи. И това трябва да приемете за нормално, ако решите да заживеете с него. От което може да развиете комплекси към собствената си външност, а това въобще не е желателно.

Ловецът

Той умело флиртува с всяка жена, но не позволява на никоя да се доближи прекалено много до него и да го опознае. В крайна сметка, той много се страхува да не бъде разкрит и не желае да се обвързва. За вас подобна игра би имала смисъл в един единствен случай: ако на вас самата ви харесва във въпросния лов вие да сте дивечът.

Семейният

Жененият мъж невинаги е безнадеждна диагноза, но се пазете много от манипулатори. Ако той убедително и проникновено ви доказва, че „там” вече няма никакви чувства, че страда и скучае, но при това намира хиляда и една причини да не променя ситуацията, може да бъдете уверена: той просто никога нищо няма да промени.

Скъперникът

Любовта не може да бъде купена с пари, но отношенията между човека и парите могат много да разкажат за неговите достойнства или недостатъци.Това е много тънък момент: ако вие действително сте безкористна, но ви се налага заради неговото скъперничество постоянно да почервенявате от срам, в подобни отношения скоро със сигурност ще се появят и други проблеми.

Лошото момче

Непоправим бунтар, вечен тийнейджър, който постоянно рискува и нарушава всевъзможни правила – под неговото обаяние може да попадне всяка жена. Проблемите (в това число и със закона) започват, когато играта с огъня загрубява, а неговата жажда за свобода избива в елементарно неумение да живее нормално с другите хора.

Безделник

Неговият всекидневен маршрут – дивана, компютъра, хладилника и обратно. Той може да изглежда ексцентричен, но обаятелен не само във вашите очи, но и в очите на близки и познати. Не ви минава през ума, че той просто е мързелив. А какво ще правите, когато заживеете с него? Ще му бъдете домашна прислужница и ще го издържате? Ако сте готова на това, давайте!

Жертва

Неприятности в живота си има всеки човек, но едва ли ще ви бъде приятно постоянно да сте в ролята на спасителка, отдушник и медицинска сестра. Той играе ролята на жертва и вие се изкушавате от мисълта да му помогнете. Да, това е благородно, но си задайте въпроса дали този мъж не го прави нарочно, за да ви привлече вниманието по този начин? По-скоро се опитва да ви манипулира.

Прегаря в професията

Това е още един тип постоянна жертва: труди се от тъмно до тъмно и времето все не му достига да приключи служебните дела. При това тази заетост не се връзва с финансовите резултати. Но дори да се връзва, той никога няма достатъчно време за вас, което означава, че не може да се наслади в пълна степен на резултата от усилията си. Ако решите да станете половинка на такъв мъж, ще ви се наложи постоянно да си съперничите с неговата работа и постепенно ще свикнете със самотата – малко вероятно е да дочакате романтичен уикенд.

Клюкар

А нерядко – и лъжец. Ако той е способен с въодушевление да разказва клюки за хората, може само да си представите какви би ги наговорил и за вас.

Авторитарният

Как да си прекарвате свободното време, от какво да се интересувате, какво да ядете и пиете, с кого да общувате, как да се обличате и какъв грим да носите – по всички тези въпроси е уместен само неговият доброжелателен съвет. При това – ако вие самата го поискате. Всички останали негови препоръки предупреждават: вие си имате работа с тиран.

Човек без минало

Вие не знаете нищо за неговото семейство, никога не сте срещали приятелите му и не сте чували нещо за колегите му? В такъв случай е по-добре да избягате от „тайнствения непознат”. Отношенията ви с „човек без минало” ще се окажат и без щастливо бъдеще.