15 начина да вземем от живота всичко, когато сме на 20, 30, 40 (първа част)

15 начина да вземем от живота всичко, когато сме на 20, 30, 40 (първа част)

Казват, че всяка възраст си има своето очарование. Просто така е устроен животът. Отделен е въпросът, че мнозина от нас не си дават сметка кое точно би могло да придаде това очарование на годините им. И се оплакват, вместо да помислят. Затова ви предлагаме в три поредни публикации да видите по 15 начина, които биха могли да направят така, че да вземете всичко от живота, когато сте на 20, на 30 и на 40 г.

Ако сте на 20

Захващайте се със самообразоването

За да наберете ум и опит не е задължително да постъпвате в университет. Ако още не сте решили как ще се реализирате в живота, отложете студентството, но никога не прекратявайте процеса на учене. Пътешествайте, набирайте опит от околните, наблюдавайте, търсете информация. Четете – не само художествена литература, но и познавателни издания. Следете събитията по света, бъдете винаги в темите и в крак с модните тенденции.

Срещайте се с различни младежи

И си правете изводи: кой се вълнува, ако нещата опрат до сериозни отношения? Ако единият се държи студено, а другият е интересен, може да ви развесели и с него се чувствате богиня, знаете какъв избор да направите. Научете се да разбирате какво ви харесва и какво не в едно партньорство, без да ограничавате контактите си с млади хора. Ходете на срещи, флиртувайте, наслаждавайте се.

Избавяйте се от неприятни познати, които ви разочароват

Не губете време за онези, които не бихте искали да виждате до себе си, дори те да претендират за дружба или романтична взаимност.

Прекарвайте повече време с приятели

Наемете къща на плажа и се отправете заедно на съботно-неделна почивка, дори това да изглежда на пръв поглед трудно за реализиране. Използвайте момента, защото скоро повечето от вашите приятели ще бъдат свързани със семейство и деца (нещо, за което и вие може би вече си мислите).

Не забравяйте вашите близки

Искайте от вашите баби и дядовци да ви разказват спомени за техния живот, когато са били на вашите години. Друго свободно време по-късно за това няма да имате. А и няма нищо лошо да ги опознаете по-отблизо.

Трудете се над онова, което действително ви вълнува

Правете го до самозабрава. Правете всичко, което ви е по сърце – бягайте, ходете на фитнес, на дискотека, събирайте се с приятели, в службата, ако вече работите, се борете за реализацията на сложен проект. И помнете най-важното: на вас ви е нужна победа.

Харчете пари за опит, а не само за вещи

Вие може да си купите модерни обувки по всяко време. Не по всяко време обаче може да отидете на световен музикален фестивал или на концерт, който ще ви зареди с положителни емоции. Не пропускайте шанса, ако тази възможност се отвори пред вас. А на концерта на стадиона може да сте и с маратонки, нали?

Забавлявайте се

Правете го всяка свободна минута. Радвайте се на всеки годишен сезон. Радвайте се на малките неща. Купонясвайте свободно, защото сега е моментът да го правите.

Обличайте се, както искате

Носете каквото ви се ще. Ако ви харесва мини пола, носете само мини. Ако се кефите с дънки, нахлузвайте ги по всяко време. Няма лошо да следите световните модни журнали, но не е задължително да им подражавате. Гледайте какво на вас ви харесва и какво ви е удобно. Вие сама сте си стопанка.

Не имитирайте оргазми

Колкото по-скоро вашият партньор разбере какво вие действително чувствате и какво не, толкова по-бързо ще се ориентира във вашите ерогенни зони и ще разбере как да ги стимулира така, че да ви подлуди.

Не купувайте скъпи мебели

Вероятно ще се наложи да мените местоживеенето и с някои от мебелите да се разделите. Защо тогава да инвестирате ненужни пари в тях?

Правете нещо и когато сте сама

По-голямата част от живота ни преминава в обкръжението на други хора, така че не пропускайте шанса да останете сама, когато можете: обядвайте в ресторанта, идете на бар, пътешествайте. Животът соло е много полезен опит.

Очаровайте по-опитните си колеги

Ако вече работите, опитайте се да се държите така, че да очаровате по-опитните и по-възрастните си колеги, устройвайки кариерата си. Това може да стане и с вашата по-висока обща култура. Запишете се на курс по история на изкуството, примерно, завършете кулинарен курс, научете се да играете тенис или голф. Като цяло усвоявайте онова, което може да ви отвори тема за разговор с респектиращи личности.

Подбирайте приятелите си

Бъдете добър приятел за твърде тесен кръг от хора. Учете се обаче да обичате и онези, с които не сте в романтични отношения. Можете да бъдете до тях, ако имат нужда от вас. И обратното.

Направете нещо щуро и ненормално

Направете си екскурзия до екзотична страна. Карайте ролкови кънки или скейтборд. Разсъблечете са на нудистки плаж. Раздайте на нуждаещи се ония облекла от гардероба, от които ви е писнало. Засенчете с изпълнение всички в караоке бара. Кажете истината в очите на ония, които го заслужават. Използвайте този шанс, преди да сте станала примерна майка или шеф на успяваща фирма.

Очаквайте продължение: Какво да правите, ако сте на 30
(По материали от чуждестранния печат)