15 начина да вземем от живота всичко, когато сме на 20, 30, 40 (част втора)

15 начина да вземем от живота всичко, когато сме на 20, 30, 40 (част втора)

Казват, че всяка възраст си има своето очарование. Просто така е устроен животът. Отделен е въпросът, че мнозина от нас не си дават сметка кое точно би могло да придаде това очарование на годините им. И се оплакват, вместо да помислят. Затова ви предлагаме в три поредни публикации да видите по 15 начина, които биха могли да направят така, че да вземете всичко от живота, когато сте на 20, на 30 и на 40 г.

Ако сте на 30

Проявявайте себе си

Никога не се стеснявайте да отстоявате личната си позиция.

Изграждайте кариерата на мечтите си

Не се задоволявайте с онова, което сте постигнали, и не тъпчете на едно място. Отхвърлете работата, която ненавиждате. Невероятно е, но е факт: хората, които го направят, са най-щастливите.

Рискувайте и се пробвайте в бизнеса

Вярвайте в своите сили – дори надеждите ви да не се оправдаят, имате всички шансове и време, за да се върнете в кариерата.

Осъзнайте неповторимата си красота

Това означава не само да сте самовлюбена, а и да се грижите за себе си. Както казва Коко Шанел: „Ако една жена до 30 години така и не стане красавица, тя е или мързелива, или глупава”.

Избавете се от вредните навици

Изберете здравословното и онова, с което след време ще се почувствате по-добре. Не правете отстъпки и компромиси със себе си. Ако игнорирате грижата към себе си сега, по-късно ще ви трябват повече време и пари.

Омъжете се

Създайте семейство и станете майка. Измислете оригинален и интересен сценарий за сватбата си. А за да се превърне вашият брак в успешен проект, изберете половинкакта си не само със сърцето, а и с разума си.

Създайте си мрежа от запознанства

Създайте и поддържайте мрежа от приятни и полезни запознанства. От време на време се събирайте с тези хора на кафе или коктейл, ходете на изложба, не забравяйте да отговаряте на есемесите. Отношенията в този формат са много важни на един малко по-късен етап от живота. Ако имате такива познати и те са ви станали по-близки, в един момент винаги може да разчитате на тяхната подкрепа.

Опознавайте нови неща

Ако сте много заета, може и да не излизате от дома или офиса: можете обаче например да посещавате виртуални музеи, да се включите в онлайн обучение по език или да слушате някакви лекции.

Опитвайте новости

Пробвайте винаги нови неща – храна, напитки, музика, маршрути, развлечения. Това възбужда и вдъхновява.

Изберете си спортно занимание

Подберете си някакво спортно занимание, което ви допада. Регулярните тренировки са най-лошият вариант за психологическо мъчение, преди да сте открили подходящия за вас формат. По-късно тренировките може и да ви донесат физическо натоварване, но пък ще ви радва резултатът.

Запознайте се с психотерапията

Това е много по-полезно от астрологията и гаданията, любими на 20-годишните. Дори да мислите, че вие нямате проблеми, струва си да опитате – дори само заради това да опознаете още по-добре собствената си личност.

Не се ограничавайте в секса

Позволявайте си всичко, още повече с любимия. Не забравяйте: секс заради вашето, заради взаимното, а не само заради удоволствието на партньора.

Купете си секс играчка

Правилният вибратор е най-добрият вариант да си изясните какво ви доставя удоволствие в леглото и да се влюбите в собственото си тяло.

Следете културните и шоу прояви

Харчете пари за билети – за театър, кино, концерти. Никога не пропускайте концертите на световните звезди.

Направете нещо безумно

Да, все още имате шанс да го сторите. Сега или никога!

Следва продължение!
(По материали от чуждия печат)