„Балеринки“

„Балеринки“Необходими продукти
250 грама краве масло
250 грама крема сирене
3 ч. ч. брашно
ванилия
кристална захар за овалване

Начин на приготвяне
Маслото и сиренето крема трябва да са със стайна температура, затова ги извадете от хладилника няколко часа преди да започнете изпълнението на рецептата.
В дълбок съд замесете меко тесто от всички продукти и не забравяйте да добавите ванилия за аромат.
Готовото тесто се слага в стреч фолио и се огъва плътно, за да се стегне.
Оставете тестото за около час в хладилника. Когато се изстуди, разточете кора малко по-тънка от 5 мм.
С чаша изрежете кръгчета, които се поръсват или овалват в захар и от двете страни.
Сгънете всяко кръгче на половина и после прегънете още веднъж.
Фурната за печене трябва да бъде предварително загрята до 180 градуса.
„Балеринките“ се пекат до порозовяване.