Ученическа любов

Ученическа любовТам, на поляната накрая на града, излизахме да ритаме всеки ден с приятелите. Бягахме след топката, крещяхме и се забавлявахме. Понякога се събирахме заедно с момичетата, които обикновено само ни гледаха отстрани и играехме на народна топка или на спасяванка. По-късно, когато поотраснахме, се криехме из храстите да пушим цигари и да си разделяме някоя бира. Тогава започнахме и да се заглеждаме в момичетата.

Най-добре се разбирах с Юлия. Беше слабичка, вечно усмихната и можеше да рита топката не по-зле от което и да е момче. Не знаех защо, но все я търсех, за да я видя, гледах да седна до нея, а ако случайно се допирахме, ми ставаше много приятно. Не си давах сметка, че съм се влюбил.
Веднъж цялата компания отидохме на дискотека. Поканих Юлия да танцуваме. За пръв път танцувах с момиче. Усещането беше странно, хем ми харесваше да я държа в прегръдките си, хем ми беше неудобно, че другите ме гледат. Щом песента свърши веднага се разделихме. После каних други две момичета да танцуваме, за да не би някой да заподозре, че съм хлътнал по Юлия. Тя танцува с един по-голям от мен и аз направо се побърках.
Изчаках го да излезе и го смлях от бой. Не знаех какво ми става, само като я видех да танцува с някое момче или да му се усмихва и направо полудявах. Намирах начин да се сбия с натрапника.

Един ден събрах смелост и както се бяхме скрили двамата да пушим я прегърнах. Тя не се отдръпна, а се притисна към мен. Целунах я по устните, една бърза целувка, просто едно докосване, а кръвта ми завря. После все по-често с Юлия се отделяхме от останалите и се целувахме, прегръщахме се и се докосвахме. За пръв път усетих в дланите си момичешката й гръд през дрехите и беше неповторимо. Приятелите ни подхвърляха, че сме влюбени, но и двамата отричахме. Беше ни приятно заедно, но ни беше срам да го признаем пред другите.

На един рожден ден пихме различни алкохолни питиета и се почувствах достатъчно смел да заведа Юлия вкъщи. По пътя освободен от задръжките я прегръщах и целувах непрекъснато. Когато стигнахме до нашата къща, влязохме колкото се може по-тихо в моята стая. Легнахме както сме с дрехите и повече нищо не помня.
Сутринта майка ми влезе да ме буди и като ни видя двамата с Юлия в леглото направо откачи. Извика баща ми. Веднага се обадиха и на нейните родители и заедно ни вдигнаха грандиозен скандал. Никой не ни обръщаше внимание, когато се опитвахме да обясним, че нищо не се е случило между нас.
За онези години това беше нечувано – момче и момиче да преспят заедно, пък макар и облечени. Мен ме изпратиха още същия ден при баба и дядо, а Юлия замина при леля си в столицата.

Това беше тъжният край на една чиста любов, която можеше да се превърне в нещо красиво, но беше отскубната от корен. После бях с много момичета. Но никоя нямаше усмивката на Юлия и с никоя не изпитвах онези чувства, които ме правеха най- щастливия и най-нещастния в едно и също време.
И никоя не успя да изтрие спомена за онези дни, за едно момиче, в което се влюбих и което загубих.
Автор: Александър Алексиев