Как да го накараме да развърже кесията

Как да го накараме да развърже кесиятаПонякога може и да ни се струва, че мъжът до нас е адски щедър – не се замисля за скъпи подаръци, винаги е готов да задоволи капризите ни. И все пак има едно но… Няма начин да не ви се е случвало да си пожелаете нещо и все пак то да не се случи. По една или друга причина силната ви половинка или не дооценява желанието, или просто решава да спести малко от бюджета. Все пак има някои хитри начини, по които може да го накарате да развърже кесията. Щедро, при това. Ето и нашите съвети.

Радвайте се на подаръците
Защо обичаме толкова много да подаряваме различни неща на малките деца? Замисляли ли сте се? Защото те умеят искрено да им се радват. Ако искаме още веднъж да видим възторга в очите на хлапето, предизвикан от поредния сюрприз, не се колебаем да похарчим време и пари, за да го зарадваме отново. Дори да е с ненужна играчка, малка книжка или каквото и да е. Затова трябва да се поучим от детската непосредственост и способността да се радваме на малките неща: колкото по-радостно реагирате на всеки, дори и скромен подарък от любимия, толкова по-силно е у него желанието да ви зарадва отново. Естествено радостта не трябва да става роля – неискреността винаги се усеща и ще ви изиграе лоша шега. Но да се научите да „включвате“ у себе си малкото момиче, което приема подаръка с възхищение и радост, може и е необходимо.

Молете за помощ
Щедростта върви ръка за ръка със стремежа на мъжа да защитава и пази нежната си половинка. Ако мъжът до вас не съответства напълно на образа на рицар – закрилник, трябва да се замислите: а вие самата давате ли му такава възможност? Имиджът на самостоятелна и независима „желязна лейди“ може да стане толкова привичен за вас, че да забравите окончателно за проявите на женска нежност и чувствителност, като така ще накарате мъжа да отвикне, че очаквате от него нежност и внимание. Започнете да молите любимия за помощ — дори да знаете, че е нещо, с което може и сама да се справите. Една от основните потребности на мъжа е да се чувства нужен. И ако вие му подарите това усещане, той ще ви отговори с щедрост и искрена грижа.

Благодарете
За да харчи пари за вас любимият ви, оценявайте винаги положените от него усилия и непремeнно го хвалете за щедростта – кажете му колко важно е за вас това качество и как се възхищавате на неговата мъжка грижа и внимание към вас. Искрената благодарност и възхищение могат да сътворят чудеса – дори на най-икономичния мъж ще се прииска безкрайно много да ви заобикаля с грижа и да ви удивява с подаръци без всякакъв повод.

Говорете за желанията си

Мъжете за съжаление (или за щастие?) не могат да четат мисли, а и намеците май разбират по-трудно. Затова ако за вашия мъж е чужда проявата на щедрост, а това ви разстройва, не чакайте той сам да се досети за причините на вашето недоволство. Няма да се досети. Разкажете на половинката си за своите желания – но не и под формата на упрек (Винаги ти е жал да харчиш пари за мен), сравнение (А на Ели мъжът й подарява цветя без никакъв повод) или безкомпромисно изискване (Искам да ми купиш палто). Най-добрият способ не е нито в критиката, нито в манипулирането, а в разказа за своите чувства. Ако мъжът ви обича, той непременно ще поиска да ви зарадва, било то и само с букет цветя, при положение, че му признаете „Би ми било много приятно, ако по-често ми правиш подаръци. Твоето внимание означава толкова много за мен…“

Разрешавайте си да мечтаете
Понякога дори не си даваме сметка, че самите ние „блокираме“ всяка мъжка щедрост. Случвало ли ви се е мъжът до вас да ви попита „Какво да ти подаря, скъпа?“, а вие да отговорите „Имам всичко необходимо, не харчи пари“? Такава реакция е свръхмощен заглушител на мъжката щедрост, казват психолозите. Как един мъж ще се грижи за жената до себе си, ако тя има всичко и не смята за достоен дори най-скъпия подарък? Ако познавате жена, която е заобиколена изцяло и винаги с мъжко внимание, задайте си въпроса как го постига: тя просто не се страхува да желае и умее с благодарност да приема желаното. С благодарност и с достойнство. Без да влиза в ролята на счетоводител и да прави сметка за всяка похарчена от мъжа стотинка.

Проявявайте щедрост
Щедростта е качество, което може доста бързо да бъде развито, ако се създаде подходящата атмосфера. Ако искате мъжът да проявява щедрост към вас, научете се сама да бъдете щедра — дарявайте внимание, време и сили към себе си и към близките си, не бъдете пестелива на приятни думи и емоции, правете изненади без повод, дарявайте малки подаръци — с две думи, култивирайте щедрост във вашите отношения: вдъхновен от вашето настроение, мъжът постепенно ще започне да става по-щедър и внимателен.