11 фрази, които мъжът иска да чува от една жена

11 фрази, които мъжът иска да чува от една жена

Не само жените обичат да слушат добри думи за себе си от устата на мъжа. Според специалистите по човешки отношения множество конфликти в една двойка могат да бъдат избегнати, ако жената често напомня на мъжа до нея, че го обича, цени и разбира. Как да става това, подсказва блогърът и експерт по отношенията Рик Райдъл.

За жените са важни емоциите, а това означава думи за любов и комплименти. Мъжете се ръководят от логиката. И обичат с очите си, затова не са им необходими никакви излишни разговори и нежности. Този традиционен възглед постепенно отстъпва място на разбирането, че мъжът също иска да усеща, че любимият човек оценява неговата значимост. И мъжът не иска да гадае за това, а да чува конкретни думи. Кои са те? Рик Райдъл е формулирал 11 такива фрази.

Разбирам те

Мъжете по природа обичат да се чувстват победители. Когато външните обстоятелства не благоприятстват победоносно движение напред, последното, което искат да чуват, е критика или съвети как трябва да постъпят. Всичко, нужно на мъжа в подобна ситуация, е поддръжката. Усмивка, прегръдка и думите: „Разбирам колко ти е тежко в момента. Ако искаш да поговорим, до теб съм…”

Ценя всичко, което правиш

В здравите отношения двамата партньори искат да се поддържат един друг. За мъжа е важно да чувства, че неговите грижи и внимание са необходими. Това ще му предаде увереност, че той играе значима роля в живота на близкия човек.

Остани сам толкова, колкото ти е нужно

За да осмисли добре проблемите, на мъжа му е необходимо да остане сам. Той трябва да анализира ситуацията и емоционално да я преживее и това не е свързано с отношението му към вас. Затова просто му дайте време да остане сам със себе си.

Не бях права, прости ми

В разгара на една караница ние сме в състояние да се раним един друг с обидни слова. Мъжът се травмира не по-малко от жената. На него му е нужно да чуе извинение, което да го накара да почувства: вие съжалявате за свадата и не сте искала преднамерено да го нараните.

Ти го направи потресаващо

Да, да, за мъжа е много важна женската похвала и възхищение. Признанието за мъжката победа, дошло от любимия човек, окриля и стимулира за нови подвизи. Това касае не само значимите постижения, но и дребните житейски детайли. С други думи, ако той е подредил мазето или ви е помогнал да присадите цветята, не подхождайте към това все едно е нещо, което се подразбира от самосебе си. Не се скъпете на похвали и той с готовност ще започне да прави неща, които ще ви доставят радост.

Възбуждаш ме

Вие няма да чуете от него въпроса „Как изглеждам днес?” Това не означава, че не му е нужно потвърждение, че вие го смятате за привлекателен. Говорете му колко е секси и ще се чувствате добре с него. Просто ще откриете партньора, с когото ви е хубаво в леглото.

Защо не разпуснеш малко с приятели

Той ще бъде благодарен, ако чуе това, особено ако се намира в напрегнат период, изискващ пределна концентрация. За него е важно да разбере, че го разбирате и поддържате и в никакъв случай не го смятате виновен, ако намира по-малко време за вас.

Благодаря

Простичката дума е важно да бъде чувана от любимия човек колкото може по-често. Това означава: вие забелязвате и цените всичко, което той прави за вас.

Разкажи ми за това

Много мъже живеят с големи планове и обичат да гледат в бъдещето. Това може да е желание да започнат нещо свое, да усъвършенстват своите знания или да преуспеят в хобито си. Изслушвайки го заинтересовано, вие ще дадете да се разбере, че възприемате плановете му насериозно и вярвате в него.

Ти си ми необходим

Тази фраза кара мъжете да сияят. Това, че го възприемате като надежден партньор, е важно за неговата самооценка и увереност в собствените възможности.

Вярвам в теб

Вие ще му дадете увереност в това, че не се съмнявате: той има достатъчно кураж и смелост да постигне онова, което иска. Вие вярвате в неговите способности. Благодарение на тези думи от близък човек нещата наистина ще се случат. При това скоро.