101-годишна британка се върна към преподаването

101-годишна британка се върна към преподаванетоЖителката на Великобритания Ани Мърфи се върна към образователна дейност след 40-годишна пауза, съобщи The Daily Mail. 101-годишната дама излезе с лекция пред група от 30 безработни, по време на която им разказала за своя живот и мотивацията си за труд. Мърфи напомнила на присъстващите за стачката на миньорите във Великобритания в началото на 20 век и ролята на Нелсън Мандела в борбата за свобода и равни права на жените. Залата изпратила дамата с овации.
От момента, в който Мърфи излязла в пенсия, тя живяла сама, като през септември т.г. се преместила в дома за стари хора в Гейтсхед (графство Тайн и Уир). Тук изнесла и своята лекция.
„Това място идеално ми подхожда. Има кино, фризьорски салон и кафене. А благодарение на сътрудниците имам шанс да се срещам с млади хора и да споделям с тях своя опит“, казва пенсионерката.
Директорът на дома за възрастни хора Деб Картър уточнява, че аудиторията била очарована от речта на Мърфи, която се превърнала за много хора източник на вдъхновение.
Ани Мърфи е родена през 1913 г. През 1918 г. вече е ученичка в Chopwell в Гейтсхед. Дамата заочва преподавателската си работа през 1932 г. в педагогическия колеж в Норуич, а през 1973 г. се пенсионира. Единственият син на Мърфи – Джон, живее в Минесота.