10 правила за отличен грим

10 правила за отличен гримНикой не се опитва да ви направи професионален гримьор след прочита на една или на дузина статии. И все пак има няколко полезни съвета, които най-малкото може да повишат културата ви на гримиране. И качеството.

1. Не използвайте спиралата и молива за очи на съседката. Очите са много чувствителни към микроби. Използването на грима на приятелката или колежката може да ви докара инфекция на очите.

2. Коректорът и пудрата трябва да съответстват на естествения цвят на кожата ви. Предполага се, че не бихте искала да излезете като участничка в маскарад с оранжеви или кафеви бузи и бял врат. Внимателно преливайте преход от брадичката към врата. Нека границата остане незабележима.

3. Хидратирайте кожата си преди лягане и преди нанасяне на грим. Овлажняването е залог за красотата на кожата. Козметика се нанася добре върху влажна кожа. Овлажняването преди лягане пък помага за изглаждане на кожата, запазва еластичността и.

4. Не използвайте една спирала повече от три месеца. Отново микроби! За три месеца употреба спиралата натрупва огромно количество микроби. И със сигурност изсъхва.

5. Рационално използвайте вашата очна линия или молив за очи. Твърде силно подчертаните очи изглеждат неестествено. Ако нямате прецизна ръка, може би трябва да използвате очна линия само в краен случай или поне със съвсем тънък контур.

6. Не забравяйте постоянно да хидратирате устните. Няма нищо по-добро от една сладка целувка с изкушаващо меки устни. В студено или горещо време не забравяйте да използвате балсам за устни, за да предотвратите сухотата и напукването. Червилото също овлажнява и предпазва устните.

7. Не забравяйте да премахнете грима преди лягане. Често допускана грешка е пропускането на този момент. Особено при младите момичета, които се пляскат на възглавницата веднага след дискотека в малките часове, забравяйки за грима по лицето си. Така се ускорява процеса на стареене. Козметиката изсушава кожата. Козметиката за очи дърпа клепачите, което води до преждевременно набръчкване.

8. Не винаги е добра идея да съобразите точния цвят на сенките и дрехите си. Ако сте облечени в бяло, черно, кафяво или сиво – добре. Но ако дрехите ви са розови, зелени, червени, сини, оранжеви, не може винаги да сте със същия цвят на клепачите. Ще изглеждате неестествено.

9. Не използвайте руж, два нюанса по-тъмен от естествения ви тен. Ако ползвате твърде светъл руж , все едно си рисувате кръгове. Основно правило е ружът да бъде нанесен на разстояние два пръста от носа към скулите.

10. Мярка, мярка, мярка! Трябва да изглеждате естествено. Нищо не бива да бъде остро или размазано. За сенки и руж използвайте различни четки.
Снимка: www.reallyree.com