10 неща, които успялата жена прави всеки ден

10 неща, които успялата жена прави всеки денСписък със задачите
Записвайте всичко, което планирате да направите през деня. Не трябва да омаловажавате силата на подобен списък – не разчитайте на собствената си памет, особено ако сте попаднала в цайтнот. „Излезе ми от главата“. Позната ли ви е тази реплика? Проверката по списък на поставените цели е отличен способ да държите под контрол дори най-малките дела, които сте запланували. Във всеки момент може да се убедите, че се движите по график. Измислете си собствена система на записване, разпределяйки задачите по време или по важност. Това ще определи правилно приоритетите ви за деня. В крайна сметка, записвайки задачата, вие вече започвате да я изпълнявате – учените твърдят, че нашият мозък възприема нещата точно по този начин.

Поглеждайте по-често часовника
Точността е още една особеност на преуспяващите жени. И не е от значение дали става дума за делова среща или обяд с приятелки. Точността е знак за уважение. И това е една от най-добрите привички в живота ви.

Бъдете добри
Някои жени са уверени, че за да достигнат кариерни върхове, трябва да бъдат зли и лоши. Няма да се съгласим с подобно мислене. Най-успелите жени се отличават с любезност, дружелюбно отношение и готовност да помогнат.

Не забравяйте да общувате
Въпреки още един утвърден стереотип, успелите жени не са привързани към работната си маса 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Триумфират в живота именно онези, които намират време за себе си в забързания от работа делник, за да поговорят с колегите или да си устроят приятна кафе пауза. Това е абсолютно нормално: да оставите работата за няколко минути заради непринудено общуване. Освен това, връщайки се към работата, ще бъдете по-вдъхновена.

Систематизирайте информацията
Ако работите на компютър, съветваме ви да си изработите система, по която да си систематизирате файловете в папки. Дали ще е по дати или по друг признак, зависи от вас. Всяка организирана структура ще ви позволява лесно и бързо да намирате онова, което ви е необходимо в момента. Според статистиката нищожно малко на брой успели жени са способни да властват в хаоса.

Уважавайте тялото си
Ако искате мисълта ви да функционира нормално и бързо, трябва да се грижите правилно за организма си. Това е още един ключ към успеха. Намерете време за регулярни тренировки, за правилно хранене и режим на сън.

Застелете леглото си
Да, важно е. Знайно е, че има множество успели жени с разхвърляни легла. Обаче. Доказано е, че чистото пространство обезпечава по-бистър ум. Приведете в порядък леглото си сутринта и ще получите съвършено друга настройка за целия ден. Сияещата кухня и офисът ви работят също така ефективно за вас.

Намерете време за себе си
Ако искате да сте успешна, много важно е всеки ден да вършите нещо, което няма абсолютно никаква връзка с вашата работа.
Маникюр, общуване с приятелки или време за хоби – каквото ви се хареса. Разностранната заетост в продължение на целия ден ви помага да отдъхвате, съхранява бодростта ви и ви вдъхновява за рутинната работа.

Продължавайте обучението си
Важна черта на успелите жени е това, че те се стараят ежедневно да научават нещо ново и незабавно запомнят полезната информация. Участвайте в бизнес конференции, лекции, в мастерски класове, усвоявайте нови практики в професията.

Не преставайте да преследвате целта си
Направете целите си колкото може по-конкретни и се обръщайте към поставените хоризонти всеки ден. Създайте си карта на желанията или просто си направете списък на най-важните цели, дръжте го там, където можете да го виждате всяка сутрин. Мечтайте за голямото и ще го постигнете.