10 грешки, които жената допуска в отношенията си с мъжа

10 грешки, които жената допуска в отношенията си с мъжа

Понякога става така: мъжът в един момент си тръгва, а жената няма обяснение защо се е случило това. И започва едно гадаене… не ти е работа. А вината може да не е в мъжа, а изцяло в жената. По-точно – в нейното поведение спрямо силната й половинка. Woman.ru формулира 10 основни грешки, които жената допуска в отношенията си с мъжа и които може да са причина мъжът да изчезне, без дори да каже нещо. Възможно е само някои от тези грешки да е допуснала жената и резултатът да е същият. За какво иде реч?

Съревнование с мъжа

Всеки мъж е уверен в това, че е достоен да се среща с най-доброто момиче. Най-умното, най-красивото, най-модното, най-сексапилното… списъкът може да бъде продължен безкрайно. Бзусловно на практика е така, но има едно малко „но”. Избраничката му трябва да е най-добрата в сравнение с другите момичета, но по никакъв начин да не се сравнява с мъжа до себе си.

Не трябва да се хвали с професионалните си достижения, не трябва да го бие на шах пет пъти поред, да пресмята по-бързо от него, да бяга по-бързо, да подчертава колко е добра в нещо, в сравнение с него. Не трябва! Вместо това кажете на мъжа до себе си как се гордеете с неговите успехи и победи. В противен случай мъжът може да сметне, че бледнее на вашия фон и вие го засенчвате. Ами ако вашите лидерски качества се реализират в семейството? Къде ще отиде мъжката дума, която не трябва да става на две?…

Смятате, че всичко е решено

Можете достатъчно дълго да обмисляте къде искате да прекарате медения си месец, какъв трябва да е сватбеният ви пръстен, колко роднини да поканите на сватбата. Единственото условие е да мечтаете мислено и в никакъв случай на глас. Така бихте показала, че сте уверена в решението на нещата и мъжът просто трябва да го изпълни.

Избягвайте фразите от рода на „А тук отлично ще се вмести детското креватче” или „Ще пребоядисаме тази стена, нали?” Вие самата готова ли сте да преместите целия си козметичен арсенал 5 см вляво на етажерката, за да постави мъжът ви одеколона си и самобръсначката? Мъжът ненавижда, когато някой посяга на личната му територия, взема решения вместо него и го принуждава само да се съгласява. Не позволявайте на родителите си да се отнасят към него като към бъдещ зет – това го дразни.

Спомняте си миналото

На мъжете им е неприятно, когато ги сравняват с някого. Особено им е болно, ако им дадете да разберат, че предходният ви приятел е по-добър в нещо от настоящия. Стиснете език, ако любимият ви започне да подпитва кой от двамата ви е доставил по-голямо удоволствие. Мислите, че той иска да чуе истината? Ами! Просто се нуждае от похвала и потвърждение на това, че той е по-добрият любовник.

По тази причина никога не сравнявайте неговите сексуални „технически” параметри с параметрите на вашия бивш любовник. Не се опитвайте да внушите на мъжа, че всички негови предходни момичета са били по-лоши от вас. Сравнението ви няма да сработи. По-скоро любимият ви ще си направи абсолютно друг извод – че вие го смямате за неудачник, за човек, който не е могъл да направи правилния избор.

Постоянно питате «Обичаш ли ме?»

Обяснимо е, че ви е приятно да го чувате често. Мъжът обаче може да реши, че: а) имате склероза; б) съмнявате се в неговите чувства; в) вече няма за какво да си говорите. Такъв въпрос може да породи съмнения в мъжката душа. Действительно – замисля се той изведнъж – а а аз обичам ли я? Резултатът от неговата мисловна дейност може да не ви се понрави.

Показвате ги, за да се хвалите с тях

Мъжете не обичат, когато ги „демонстрират” пред околните, за да се похвалят с тях. Кому е приятно да се усеща като музеен експонат, на когото е написано «не пипай»? По своята природа мъжете са ловци, а не трофеи.

Планирате отрано

«Днес ще отидем тук, утре там, вдругиден сме у мама на обяд” – мислите ли, че му се харесва вие да се разпореждате с неговия живот, без да оставите и намек за спонтанност? На доста мъже не им се нрави да вървят по свирката на някого и да се усещат марионетки.

Командвате парада

Не се опитвайте да го отучите от глупави навици. Прекрояването на възрастен човек е дело неблагодарно. За него можете за положите много усилия и да не постигнете нищо, освен раздразнението на половинката си. Условното наклоние в отношенията винаги е за предпочитане пред повелителното. „Много щеше да ми е приятно, ако бе престанал” е по-добро от „Стига вече, престани!”

Контролирате всяка стъпка

„Миличък, къде си в момента?” „Звънях ти преди 5 минути, защо не ми вдигна?” „Скучно ли ти е без мен?” Дори и да скучае, едва ли му се харесват подобни разпити, още повече ако трябва да отговаря на висок глас пред колеги или познати. А ако го изтормозите с още 5 подобни позвънявания, не само ще се отегчи, но и ще се ядоса. После може и да изключи телефона си.

Демонстрирате егоизъм в магазина

«Виж какво яке (рокля Hermes, чанта Chanel)! Не ми ли ходи? Сякаш сме създадени един за друг.». Може и да сте създадени, но се получава така, че в центъра на вашите отношения сте само и единствено вие и формулата „пари – стока – пари”. Запитайте се колко пъти сте казала в магазина: „Мили, това би ти подхождало…”

Прекалено често казвате „ние”

Местоимението „ние” подхожда идеално за майката и детето й, особено ако то е по-малко от годинка. Пъпната връв вече е отрязана, но общността с майката остава, тъй като детето изцяло зависи от жената, която го е родила. Мъжът за разлика от детето отчаяно се бои да не изгуби нещото, което ме у най-скъпо, а именно – своята независимост. Затова вашите реплики „нима вече не сме решили?», «ние смятаме, че…» са способни лесно да го изкарат извън релси.