10 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

10 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

Отношенията между мъжа и жената са сложно нещо, никой не го отрича. Те изискват работа и търпение, но хармонията се разрушава лесно. Понякога е достатъчно някой от двойката да не употреби точната фраза. Психолозите съветват дамите никога, дори под влиянието на силна емоция, да не се обръщат към силната си половинка с 10 фрази. Кои са те, разкрива електронното издание psychologies.ru.

Той би направил това за мен

Главно правило в отношенията: никога не споменавайте бившия си и не го сравнявайте с настоящия си партньор. С миналото човек не може да се състезава. Това поражда само комплекси, невроза и чувство на непълноценност. Освен това възниква въпросът: а всъщност прекратени ли са предходните отношения или вие искате да ги продължите? Ако е необходимо партньорът да направи нещо за вас, просто му кажете открито, без да напомняте минали отношения и хора.

Това е най-голямата простотия, която съм чувала в живота си

Понякога е сложно, но се постарайте с разбиране и уважение да възприемате всички идеи и решения на партньора. Иначе той или просто ще престане да споделя с вас, или вие ще се чувствате некомфортно. Не трябва презрително или унищожително да се отнасяте към мислите и действията на партньора. Ако все пак нещо в неговото поведение ви се стори глупаво или неуместно, подскажете му го, но го направете тактично и деликатно.

За това си виновен ти

Прехвърлянето на отговорността на чужд гръб не решава проблема, само отваря пропаст в доверието. Затова не трябва да тикате под носа грешката на партньора си, дори той действително да е сбъркал в нещо. По-добре е заедно да помислите как да намерите изход в създалата се ситуация. А после, когато проблемът бъде решен и страстите улегнат, може да се обсъди случилото и да се изясни как да се избегне повторение на грешката.

Понякога ми се иска просто да те ударя

Дори никога да не сте мислили сериозно за употреба на физическа сила, по-добре е въобще да не говорите – дори на шега, за подобно снемане на емоционалното напрежение. Дори едва да се сдържате да не вдигнете ръка. Понякога любимите хора наистина ви изкарват от релси. Но не трябва да им се внушава, че в някаква ситуация бихте могли да ги ударите.

Не си в състояние на да направиш нищо нормално

Нима наистина мислите така? Ако да, защо въобще сте заедно? Тази фраза е много опасна. Колкото по-често човек я слуша, толкова повече пада самооценката му и толкова повече той се разочарова от собствените си сили. Знайте, че идеални хора просто няма. Запитайте себе си: струва ли си да портите отношенията заради това, че партньорът не може да окачи един рафт в трапезарията или да приготви вечеря, каквато на вас ви се иска?

Аз ти казвах

Много ли е приятно да съобщиш на някого, че ти си права, а той не е? После какво се случва? Струва ли си заради 5 минути съмнителен триумф да изпортите отношенията си? Всеки човек има право на грешки, има право и да извлича уроци от тях. А задачата на любящия човек е да поддържа, да се притичва на помощ и да не съди.

Ако ме обичаше, никога не би..

Това е вид манипулация и опит за сложен натиск върху партньора. Постоянно заставяйки партньора да доказва любовта си и да изпълнява ваши желания, вие просто разрушавате отношенията. В края на краищата това ще му омръзне и той ще прави нещата по своему. Старайте се да намирате компромиси и да уважавате желанията на другия.

Не обличай това повече

Никой не е застрахован от грешки в избора си на облекло. Въздържайте се от критика по адрес на стила и вкуса на партньора. Ако нещо в гардероба му ви се стори старомодно, смешно или неподходящо, просто идете в магазина заедно и изберете онова, което и двамата ще харесате.

Ти си всичко за мен

Това звучи много мило, но на практика принизява и обезценява самата вас. Не трябва да се разтваряте в другия човек, колкото и много да го обичате. Покрай отношенията вие трябва да имате в живота си и свои интереси, приоритети и цели.

Ти си пълна нула

Тогава защо въобще сте заедно? Възможно е вие да се опитвате да се самоутвърдите за сметка на партньора, затова и го заставяте да се чувства нищожество. Но това не са здрави отношения. Престанете да мъчите и себе си, и партньора си.