Anna.bg
Миди по варненски

Миди по варненски

20 март 2015
2 325
0
Не са никак малко ония, които обичат морските деликатеси. И не е вярно, че те са сезонно ястие. След откриването у нас на няколко големи мидени ферми, мидите например се ядат целогодишно – с изключение на един-два месеца, през
Ризото със спанак, пармезан и вино

Ризото със спанак, пармезан и вино

12 март 2015
3 236
0
Необходими продукти 500 г спанак 2 к. ч. бяло вино 3 к. ч. ориз 2 к. ч. настърган пармезан (може да го замените с твърд кашкавал) 1 глава лук 3 скилидки чесън 6 к. ч. горещ зеленчуков бульон (около 2 кубчета, разтворени във вода)
Паеля с пилешко месо и морски дарове

Паеля с пилешко месо и морски дарове

10 март 2015
2 714
0
Паеля е испанско ястие, което има различни варианти и комбинации. Основата му винаги е ориз, зехтин и забравеният в българската кухня шафран. Самата дума paella в превод значи тиган, но с времето същото название се пренася и
Супа от пилешки дробчета и воденички

Супа от пилешки дробчета и воденички

09 март 2015
5 001
0
Необходими продукти 250 г дробчета 250 г воденички 1 глава лук 2 кубчета пилешки или зеленчуков бульон 1 с. л брашно 1 яйце 2 - 3 с. л кисело мляко магданоз черен пипер чубрица олио или зехтин фиде или ориз Начин на приготвяне
Гювеч с телешко месо и девесил

Гювеч с телешко месо и девесил

08 март 2015
2 411
0
Количеството на продуктите е за голямо семейство. Ако искате да направите това вкусно ястие за по-малък брой хора, трябва само да разделите количеството на две. Необходими продукти 1,5 кг телешко месо 4 моркова 2 лука 10 картофа
Пържена кайма с елда или булгур

Пържена кайма с елда или булгур

06 март 2015
2 229
0
Често, дори и да имаме кайма в хладилника, времето не достига да направим смес за кюфтета или да приготвим мусака. Предлагаме ви бърза и лесна рецепта за вечеря, порциите са за 4 души. Необходими продукти 0,5 кг кайма 2 глави
Копривена чорба с гъби и орехи

Копривена чорба с гъби и орехи

04 март 2015
2 350
0
Копривата винаги присъства в българската кухня. Тя е богата на минерали и желязо, които са нужни на организма в преходния период от зима към пролет. Все по-често домакините замразяват коприва, така се осигурява необходимото за
Лесни пържоли под фолио с братен джус

Лесни пържоли под фолио с братен джус

03 март 2015
6 609
0
Предлагаме ви една лесна рецепта за свински пържоли, с които може спокойно да посрещнете гости. Ще останат доволни, стига да помислите за една хубава гарнитура. Добре е пържолите да бъдат от свински врат, тъй като той има малко
Дънерчета от кайма с пълнеж

Дънерчета от кайма с пълнеж

01 март 2015
2 262
0
Необходими продукти 500 г кайма 1 настърган лук 6 с. л. галета 100 г настърган кашкавал черен пипер, червен пипер, кимион 1 ч. л. сода бикарбонат сол За пюрето 3 - 4 картофа 2 с. л. масло 1 к. ч. прясно мляко сол За соса 3 с.
Солени пръчки с извара

Солени пръчки с извара

28 февруари 2015
2 531
0
Необходими продукти 2 белтъка 125 г масло 200 г извара брашно 2 ч. л. сол За намазване 2 жълтъка 2 с. л. прясно мляко семена от мак ким Начин на приготвяне Пресяваме брашното в купа, добавяме солта и маслото (на стайна