Anna.bg
Пиле фрикасе с елда

Пиле фрикасе с елда

15 януари 2015
2 187
0
Необходими продукти 1 пиле 1 глава лук 1 морков 1 връзка корени за супа 2 ч. ч. елда За соса 100 г зехтин или олио 5 с. л. брашно 2 жълтъка 2 лимона 1 кубче пилешки бульон черен пипер магданоз сол Начин на приготвяне
Сочни ребърца с мед, бяло вино, розмарин и мащерка

Сочни ребърца с мед, бяло вино, розмарин и мащерка

14 януари 2015
2 821
0
Необходими продукти 1 кг свински ребра 5 с. л. мед 1 ч. бяло вино 2 с. л. доматено пюре 1 с. л. захар сок от един лимон щипка сол мащерка розмарин Начин на приготвяне Първо приготвяме марината, като в дълбока купа смесваме
Кюфтета на скара по приселски

Кюфтета на скара по приселски

13 януари 2015
4 188
0
Някои си мислят, че кюфтетата на скара са лесни за приготвяне – все едно да опържиш яйца или картофи. Вярно е, но има и някои хитринки. Предлагаме ви една наистина лесна рецепта за кюфтета на скара по приселски, която може да
Бърза и лесна рецепта за пържен сафрид

Бърза и лесна рецепта за пържен сафрид

13 януари 2015
6 702
0
Малцина са ония, които казват, че обичат рибните ястия, а не харесват сафрида. Тази типично черноморска риба има само една средна кост и може да се прави и пържена, и на скара, но пържена определено повече се харесва. Предлагаме
Свежа салата „Витаминова бомба”

Свежа салата „Витаминова бомба”

12 януари 2015
2 393
0
Тази салата може да се приготви по всяко време на годината, но е особено ценна през зимните месеци, защото привнася върху трапезата ви аромата на идващата пролет. Освен че е много вкусна, салатата е изключително полезна заради
Свинско с праз на тиган

Свинско с праз на тиган

11 януари 2015
2 588
0
Необходими продукти 1 кг свинско месо, най-добре от врата или плешката 3 стръка праз 1 глава лук 1 морков 1 с. л. олио Подправки – червен пипер млян, червен пипер лют (на вкус), черен пипер на зрънца Начин на приготвяне Месото
Пълнена тиква с боб, свинско и сушени сливи

Пълнена тиква с боб, свинско и сушени сливи

11 януари 2015
1 914
0
Необходими продукти една неголяма тиква, около 4/5 кг 300 гр сварен фасул 250 гр свинско месо 1 глава лук 200 гр сушени сливи или стафиди олио черен пипер червен пипер сол джоджен или чубрица За плънката В сгорещено олио
Пълнена пъстърва на фурна

Пълнена пъстърва на фурна

10 януари 2015
2 027
0
Необходими продукти 2 или повече цели риби, почистени от главите и опашките (по една за всеки на трапезата) Краве масло – 20 г за всяка риба 1 голям морков Гъби – по 1 за всяка риба Подправки – черен пипер на зрънца, чесън
Пържено пиле „Бакхендел“

Пържено пиле „Бакхендел“

10 януари 2015
2 887
0
Пиле по виенски - „Бакхендел“, е традиционно ястие от австрийската кухня, известно още от средата на XVIII. Смята се за аристократично блюдо от времето на стила Бидермайер. „Бакхендел“ се сервира задължително с магданоз, парченце
Как да „омагьосаме” храната за по-добър вкус

Как да „омагьосаме” храната за по-добър вкус

08 януари 2015
2 144
0
Вкусът на празничните ястия има огромно значение – всеки от нас помни тортата на баба или най-вкусната баница, която мама е правила за гостите. Вкусът на храната рядко е откъснат от другите усещания. Обикновено заедно с него