Anna.bg
Сочни ребърца с мед, бяло вино, розмарин и мащерка

Сочни ребърца с мед, бяло вино, розмарин и мащерка

14 януари 2015
2 451
0
Необходими продукти 1 кг свински ребра 5 с. л. мед 1 ч. бяло вино 2 с. л. доматено пюре 1 с. л. захар сок от един лимон щипка сол мащерка розмарин Начин на приготвяне Първо приготвяме марината, като в дълбока купа смесваме
Свинско с праз на тиган

Свинско с праз на тиган

11 януари 2015
2 186
0
Необходими продукти 1 кг свинско месо, най-добре от врата или плешката 3 стръка праз 1 глава лук 1 морков 1 с. л. олио Подправки – червен пипер млян, червен пипер лют (на вкус), черен пипер на зрънца Начин на приготвяне Месото
Пълнена пъстърва на фурна

Пълнена пъстърва на фурна

10 януари 2015
1 706
0
Необходими продукти 2 или повече цели риби, почистени от главите и опашките (по една за всеки на трапезата) Краве масло – 20 г за всяка риба 1 голям морков Гъби – по 1 за всяка риба Подправки – черен пипер на зрънца, чесън
Пържено пиле „Бакхендел“

Пържено пиле „Бакхендел“

10 януари 2015
2 620
0
Пиле по виенски - „Бакхендел“, е традиционно ястие от австрийската кухня, известно още от средата на XVIII. Смята се за аристократично блюдо от времето на стила Бидермайер. „Бакхендел“ се сервира задължително с магданоз, парченце
Пилешки гърди с пюре и кашкавал

Пилешки гърди с пюре и кашкавал

07 януари 2015
1 885
0
Необходими продукти 8 пилешки гърди 200 г кашкавал 5 с. л. кисело мляко сол черен пипер чесън мащерка За пюрето 4 - 5 картофа 1/2 ч. ч. прясно мляко сол чили черен пипер Начин на приготвяне С остър нож разполовяваме пилешките
Печена тиква в лимонов карамел

Печена тиква в лимонов карамел

19 декември 2014
2 053
0
Рецептата е оригинална и полезна, приготвя се лесно, но вкусът е прекрасен. Подходяща е за десерт към всяко хранене, за деца и по време на пост, както и за всяка изискана трапеза. Време на приготвяне: 60 минути Необходими
Шаранът на Бялата дама

Шаранът на Бялата дама

06 декември 2014
1 760
0
Като чуят шаран, повечето спазващи традицията домакини се сещат за пълнения шаран по Никулден. Ще ви предложа една друга рецепта от Южна Чехия, свързана с преданието за Бялата дама – пани Перхта, която се родила през 1429 г. в
Тайната на шведската маса е в дисциплината и реда

Тайната на шведската маса е в дисциплината и реда

01 ноември 2014
4 175
0
Шведската маса е много популярна у нас при организирането на големи мероприятия, коктейли, бизнес срещи и творчески конференции, както и в ресторантите в туристическите ни курорти. Този тип подреждане и поднасяне на ястия е
Шведски кюфтенца

Шведски кюфтенца

25 октомври 2014
1 972
0
Необходими продукти 400 г кайма 4 с.л. галета 1 с.л. картофено брашно, може и обикновено, или сварен намачкан картоф 1 яйце 1 к.ч. мляко, сметана или вода 1 ч.л. сол черен пипер или бял пипер на вкус 1 малък лук, настърган или
Предишна 1 2 3 4 Следваща