Anna.bg
Мъжът до мен
28 март 2015

Как да разберем дали ни обича мъжът на нашите мечти

17 120
0
Как да разберем дали ни обича мъжът на нашите мечтиПомните ли книгата „Мъжете са от Марс, а жените от Венера?” В нея се разказваше колко сме различни жените и мъжете, колко различно реагираме на най-обикновени всекидневни неща, и колко различно е посланието, което изпращаме към другия. Не очаквайте, че има начин напълно да се разберем едни други. Затова продължаваме често да се питаме – а обича ли ни мъжът на нашите мечти? Как да разберем това?

Да попитаме
Най-простият, но всъщност най-неточният и нееднозначен начин. Мъжът може да отговори на въпроса, но не е сигурно дали ще каже истината. Най-добре да се опитаме да наблюдаваме поведението и отношението му. Действията на любимия говорят много повече от думите.
Важно: Ако мъжът твърде често казва, че ви обича, струва си да се замислите верни ли са тези приказки. Когато мъжът на мечтите ви рядко казва тези думи, това още нищо не означава. Такива са мъжете – рядко са склонни да признават чувствата си.

Грижата
Ако дамата не е безразлична на даден мъж, той ще се постарае да й помага, да й създаде удобства, като ловецът на своята любима от пещерната ера. Ако още не живеете заедно, той може да се заинтересува от вашия бит. Ако нещо не е наред (тече кранът в банята, трябва да се смени контактът или изгоряла крушка), да ще се постарае да отстрани проблемите.

Внимание: Не му се сърдете, ако не умее да прави това, а в замяна моментално вика подходящия техник, който свърши работата. Не всички съвременни мъже са научени да сменят бушони – по-важното е да решат проблема, нали?

Хладно ви е по време на срещата? Той ще ви прегърне, ще ви наметне с якето си. Ако сте гладна или просто е време за вечеря, ще ви покани в ресторант. Ако сте настинала, ще притича до аптеката и ще купи лекарства (може би не точно това, което ви трябва), витамини или пък ще ви заведе на лекар.

Ако жената наистина е важна за мъжа, на фразата „разболях се” той реагира веднага: „Какво мога да направя за теб?” или просто казва: „Веднага идвам”, като по пътя ще мине и през аптеката.

Може би вашият кавалер няма да може да ви приготви супа. Но той ще направи всичко, за да се подобри здравето ви.

Той заявява
Силната половина от човечеството често се държи точно като в каменната ера. Както кучето лае силно, за да заяви, че това е негова територия, мъжът обявява на всички наоколо, че това е неговата приятелка.
Важно: Внимателно отбележете как мъжът ви представя пред обкръжението си. Ако просто ви назовава по име, без да каже „моята”, той едва ли се интересува от вас достатъчно. Ако казва името ви, вие сте за него просто някоя си Мими, Катя, Ваня или Тони. Ако казва: „Това е моето гадже (приятелка, жена), той по-скоро наистина изпитва някакви чувства към вас. Мъжете рядко казват пред всички „това е любимата ми”. Важен е статусът „моята”.

Той защитава
Когато мъжът изпитва чувства, той става защитник. Мъжът, който държи на вас, винаги ще направи така, че да се чувствате в безопасност.
Може даже да набие този, който посмее да ви обиди. Но никога няма да каже: „Оправяй се сама с онзи продавач, който в мое присъствие се държа с теб безобразно.” Той ще го постави на мястото му, ще покаже на него и на околните – вие имате до себе си някой, който ще ви защити.

Психологически тестове
Тестовете могат да ви помогнат да разберете отношението му. Но, избирайки такъв начин, помнете – нито един тест не дава точен резултат. За да разберете истинския отговор, използвайте и други начини да усетите дали мъжът наистина ви обича. Намерете тестове, предложени от професионални психолози и четете какво казва литературата в темата за отношенията между мъжа и жената (e, не разчитайте на старото „Мъжът и жената интимно”, разбира се).

Бихте могли да прелистите „Изкуството да се обича” на Ерих Фром, „Постъпвай като жена” на Стив Харви или други. В тези книги има доста полезна информация, която ще ви помогне сами да потърсите отговорите на тези деликатни въпроси.

Ами ако е женен?
В живота има хиляди различни ситуации. Тази – да се окажете във връзка с женен мъж, е една от често срещаните, за съжаление. В това няма рецепти, няма правила – всяка от вас, мили приятелки, трябва да прецени как да се държи…
Възможно е неговият брак да е катастрофа. Възможно е жененият мъж да е влюбен във вас, а не в жена си. Но как да разберем наистина ли е така?
В тази трудна ситуация единственият ефективен начин е изчакването и наблюдението. При това, не го карайте да напусне жена си и да се разведе.
В подходящ момент поговорете с него спокойно, обяснете му, че няма как да имате връзка с женен мъж. Разбира се, ако за вас е важно неговото отношение към вас.

Не започвайте отношения с женен мъж
Може да ви звучи идиотско и безсмислено – но е най-добре да не започвате връзка с него преди официалния развод. Когато мъжът обича една жена, той няма да отлага решението си. В 99,9 % той ще се разведе, за да бъде с любимата си.
Най-неправилният ход в подобна ситуация е да поставяте ултиматуми. Откровеният разговор и конкретните действия на вашия избраник са начинът да разберете дали държи на вас.

Важно: един приятелски разговор ще ви даде възможност да разберете какво мисли да направи жененият мъж. Ако сте му скъпа, той няма да ви причинява болка и ще разреши своите проблеми колкото е възможно по-бързо.

Съвет: По-добре не вярвайте на обещанията, че ще се раздели с жена си, когато се разрешат всички проблеми. Винаги има проблеми. Не забравяйте – този, който обича, не обижда, не дава напразни обещания и не отлага важните теми в необозримото бъдеще.

За ревността
Мъжът по природа е собственик. Понякога може да поглежда към други жени, но това обаче не означава, че не обича своята.
Съвсем друг въпрос е дали той престъпва границите и изневерява на любимата жена. Ако я цени, той ще запази нежното си отношение към нея. Даже ако случайно изневери веднъж, ще направи така, че тя да не разбере. Това е доказателство, че държи на нея.

А ако ние ревнуваме?
В този случай е важно чувството за мярка. От една страна, доза ревност може да покаже на мъжа, че е нужен на своята любима и обикновено му харесва. От друга страна, ако той се почувства контролиран и ревността минава границите, подобно поведение само влошава ситуацията. Има двойки, които се чувстват щастливи, щом карат партньора да ревнува. Това обаче е изключение от правилото.

А правилото казва: умерената ненатрапчива ревност е полезна за връзката. Иначе мъжът може специално да създаде повод, за да се убеди, че избраницата му държи на него.
Коментари в Facebook
Добави коментар
Информация
За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.